Az uniós vezetők nem ismerik el a belarusz választás eredményét

2020. augusztus 19. 16:30

Az EU hamarosan szankciókat vezet be a választási csalásért és a tüntetők elleni erőszakért felelős személyek ellen.

2020. augusztus 19. 16:30
null

Az Európai Unió nem ismeri el a fehéroroszországi elnökválasztás eredményét, és hamarosan szankciókat vezet be a választási csalásért és a tüntetők elleni erőszakért felelős személyek ellen – jelentette be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a tagállami vezetők szerdai rendkívüli tanácskozása után.

Michel kifejtette, hogy a tagországok állam-, illetve kormányfői „világos üzenetet” küldtek, amelyben kifejezték szolidaritásukat a fehérorosz néppel, és hangsúlyozta, a demonstrálók elleni atrocitások nem maradhatnak büntetlenül. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke arról számolt be, hogy a brüsszeli testület 53 millió eurót fog átirányítani fehérorosz kormányzati szervektől a civil szervezetek és a hatósági brutalitás áldozatai felé, valamint a koronavírus-járvány elleni harcra. „A szabadságért és demokráciáért harcoló fehéroroszok mellett állunk” – szögezte le.

Fotó: MTI/ AP/ Szergej Gric

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. augusztus 19. 21:15
Hitler megválasztásár sem ismerte el az európai zsidóság, aztán lett 80 millió halott. Gratulálok!
Gregorius
2020. augusztus 19. 21:12
Lukasenko legnagyobb hibája az volt, hogy többezer embert letartóztatott. Abban az esetben, ha gyújtogatnak vagy fosztogatnak, akkor jöhet a rohamrendőrség és a letartóztatás, addig nem. Ezzel sok ember és ország szimpátiáját vesztette el.
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 19. 20:59
Ez feltétele a fehérorosz választások érvényességének? Ukrajnából a megválasztott elnököt űzték el. Ott nincsenek szankciók.
Tiszafa
2020. augusztus 19. 20:16
"Az uniós vezetők nem ismerik el a Belarusz választás eredményét." Igen? És ki nem szarja le, hogy az uniós vezetők mit ismernek el? Főleg úgy, hogy semmi közük hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!