Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A lettek nem akarnak a fehéroroszokkal közösen jégkorong-világbajnokságot rendezni

2020. augusztus 17. 18:13

„Megkérjük az IIHF-et, hogy keressen egy másik országot Fehéroroszország helyett” – mondta hétfőn a balti ország kormányfője.

2020. augusztus 17. 18:13
null

Krisjanis Karins lett miniszterelnök a Nemzetközi Jégkorong Szövetséghez (IIHF) fordul, mert nem akarja, hogy hazájának Fehéroroszországgal együtt kelljen megrendeznie jövőre a sportág elit-világbajnokságát.

Megkérjük az IIHF-et, hogy keressen egy másik országot Fehéroroszország helyett” – mondta hétfőn a balti ország kormányfője. A torna 2021. május 21. és június 6. között lesz, a mérkőzéseket az eddigi tervek szerint Rigában és Minszkben játsszák. Karins hangsúlyozta, hogy Lettország mindenképpen szeretne házigazda maradni, tehát nem mond le a társrendező szerepéről, ám a Minszkben uralkodó helyzetre tekintettel nem látja, hogyan tudná országa ezt megtenni a fehéroroszokkal együtt.

A két ország közös pályázata 2017-ben nyerte el a rendezés jogát. Rigában 2006-ban, Minszkben pedig 2014-ben már rendeztek világbajnokságot. Az IIHF elnöke, René Fasel néhány nappal ezelőtt bejelentette, egyelőre nem tervezik a tornát másik országba költöztetni. Fehéroroszországban egy hete folyamatosak a tüntetések. A tiltakozók szerint Aljakszandr Lukasenka elnök elcsalta az augusztus 9-én tartott elnökválasztást, amelyen a hivatalos adatok szerint a voksok 80,1 százalékát kapta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Klimentyev

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. augusztus 18. 10:55
a sportba miert kell politikat keverni?
Héja
2020. augusztus 18. 07:30
Lett, de nem lesz közös VB. Röviden: lesz, ami lesz.
Krupp Skya
2020. augusztus 18. 06:57
A lettek azt hiszik, hogy ezzel litvánok lettek ?
Krupp Skya
2020. augusztus 18. 06:41
Majd bolondok lettek volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!