A görög hatóságok ismét migránsokat mentettek ki az Égei-tengerből

2020. augusztus 28. 12:29

55-en tartózkodtak egy vízi járművön, amelyet be kellett vontatni egy biztonságos helyre.

2020. augusztus 28. 12:29

A görög hatóságok migránsokat mentettek ki pénteken az Égei-tengerből, Rodosz sziget térségében, a héten már másodszor – közölte a parti őrség egyik tisztviselője. Elmondása szerint 55-en tartózkodtak egy vízi járművön, amelyet be kellett vontatni egy biztonságos helyre. Mint kiderült, valaki riasztotta a hatóságokat a 112-es európai segélyhívó telefonszámon. Két nappal korábban, a Rodosz melletti Halki szigetétől 21 tengeri mérföldre nyugatra borult fel egy emberekkel teli, hatalmas csónak. A parti őrség, valamint más arra haladó hajók 96 embert mentettek ki a vízből. Ketten eltűntek.

Görögország, valamint a hivatalosan lezárt balkáni útvonal a migránsok fő közlekedési útvonala 2015 óta. Céljuk az, hogy Törökországból eljussanak Nyugat-Európába. Bár minden térségbeli határt erősen védenek, ennek ellenére sokan próbálkoznak átsiklani ezen a védvonalon, akár úgy is, hogy gyakran és sokat fizetnek az embercsempészeknek.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2020. augusztus 28. 19:37
Ez nem újság. Az lenne az újság, ha otthagyták volna őket.
kizökkentidő
2020. augusztus 28. 17:13
Micsoda könnyfakasztó történetek születnek majd ezekből. Ez lesz a modern holokauszt biznisz téma nyugaton.
Akitlosz
2020. augusztus 28. 16:53
"Mint kiderült, valaki riasztotta a hatóságokat a 112-es európai segélyhívó telefonszámon." Jó trükk. A migránsok fizetnek az embercsempészeknek, akik a görögökkel végeztetik el a piszkos munkát. Ügyes.
balbako_
2020. augusztus 28. 14:50
Még a rezsit is megtakarítják az embercsempészeknek? Normálisak ezek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!