A finn elnök közvetített Navalnij Németországba szállításában

2020. augusztus 22. 18:48

A finn elnöknek közvetítőként szerepe volt abban, hogy egy szibériai kórházból szombaton átszállították Németországba Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust.

2020. augusztus 22. 18:48

A finn elnöknek közvetítőként szerepe volt abban, hogy egy szibériai kórházból szombaton átszállították Németországba Alekszej Navalnij ellenzéki politikust. Erről maga a finn államfő beszélt szombaton az Yle finn rádióban. Sauli Niinistö elmondta: pénteken telefonon beszélt Navalnij ügyéről előbb Angela Merkel német kancellárral, akivel megállapodott arról, hogy megvitatja az ügyet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is. Ezután megkérdezte Putyin elnököt, hogy gyógykezelés céljából átszállíthatják-e Navalnijt Németországba és az orosz államfő azt felelte: ennek nincs politikai akadálya.

Az orosz elnök egyik legismertebb bírálója csütörtökön ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában. A hazaúton, a Moszkvába tartó repülőgépen rosszul lett, ezért a gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, és a 44 éves ellenzékit az ottani kórházba szállították. Navalnij családtagjai és munkatársai ugyanakkor úgy nyilatkoztak, attól tartanak, hogy a politikust megmérgezték és nem bíznak a helyi orvosokban. Alekszej Navalnijt ezért rövid huzavona után különgépre tették és szombat reggel átszállították Németországba, ahol a berlini Charité egyetemi klinikán ápolják.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2020. augusztus 22. 20:20
a szemét diktátor Putyin. Pedig le is követhette volna. Micsoda hős ez a finn faszi. Bezzeg a patás. Az hogy kilopta a macedón palit ( már a nevét se tudom, ) ezt is a lukasenkától tanulta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!