A fehérorosz külügyminiszter szerint szükségesek a változások, de nem egy forradalom árán

2020. augusztus 20. 14:34

Uladzimir Makej szerint utóbbi esetben „sokszorosan nagyobb lesz az áldozatok száma és a veszteség”.

2020. augusztus 20. 14:34

Senki sem vitatja, hogy szükségesek a változások Fehéroroszországban, de ennek nem egy forradalom révén kell megtörténnie – hangoztatta Minszkben Uladzimir Makej külügyminiszter a tárca dolgozóihoz csütörtökön intézett nyilatkozatában.

A dokumentum a tárca honlapján jelent meg. Ebben hangsúlyozta, „nem vitás, hogy kell változás. Ennek azonban nem egy polgári engedetlenség vagy forradalom révén kell megtörténnie. Ez utóbbi esetében ugyanis sokszorosan nagyobb lesz az áldozatok száma és a veszteség”.

A politikus egyben felszólította a kollégáit, hogy az országban történtek miatt ne okozzanak törést a tárca kollektívájában.

„Ne feledkezzenek meg szakmaiságukról, amikor kifejtik magánvéleményüket, törekedjenek arra, hogy azzal ne okozzanak szakadást a közösségükben, munkájuk eredménye elsősorban hazájuknak és népüknek fontos. Amennyiben valamilyen körülmények miatt elveszítik a szakmai ösztönzőerőt, ne alkudjanak meg lelkiismeretükkel, maradjanak végig tisztességesek és elvhűek” – írta.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kara kán
2020. augusztus 21. 10:56
Lehet itt népnemzetieskedni, de elsősorban mi is emberek vagyunk. A belarusz diktátornak mennie kell, ez nem vitás. Persze nem lenne jó, ha olyan zűrzavaros helyzetbe kerülne az ország, mint pl. Ukrajna. Változás esetén a hatalomátmentés ott is megtörténik, senkinek ne legyen erről egy deka kétsége sem.
Csigorin
2020. augusztus 21. 06:34
milyen forradalom ?? talan taviranyitott puccsot akart mondani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!