Védőfelszerelések körüli csalással vádolják Lombardia kormányzóját

2020. július 25. 21:49

Matteo Salvini szerint politikailag motivált nyomozás folyik párttársa ellen.

2020. július 25. 21:49

Lombardia kormányzója tagadja, hogy csalt volna, amikor egy olyan cégtől rendelt egészségügyi felszereléseket, amiben a feleségének 10 százalékos részesedése van – írja a Reuters.

A 68 éves Attilio Fontana vezette Lombardia több százezer euró értékben vásárolt védőfelszereléseket áprilisban. A felszerelések egy részét a kormány elajándékozta ahelyett, hogy pénzt kért volna értük. Fontana ezután 250 ezer eurót utalt volna a sógora svájci bankszámlájára, csakhogy a tranzakciót az egyik bank meghiúsította. 

Fontana ügyvédje szerint a kormányzó azért kezdeményezte az átutalást, hogy kárpótolja a sógorát az adakozás okozta pénzügyi kár miatt. Fontana a Salvini-féle Lega tagja. Matteo Salvini megvédte párttársát: szerinte politikailag motivált nyomozást folytatnak Fontana ellen. Az ellenzéki pártok a kormányzó lemondására szólítottak fel.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. július 26. 08:43
Hatalmas pénz van a Covidban. Szebb Jövőt!
Lombi
2020. július 25. 22:11
Salviniéknek erre fel kell készülniük. Mármit, hogy megpróbálják lejáratni őket, bármilyen eszközzel, akár törvénytelenül is, mint berluskonit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!