Pestises lett két ember Mongóliában

2020. július 01. 09:20

A kór kezelés nélkül akár 24 órán belül halálos lehet.

2020. július 01. 09:20
null

Bubópestis miatt került kórházba két ember Mongólia nyugati részén – közölte az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma. A két beteget, a 27 éves férfit és 17 éves testvérét két külön kórházban, elkülönítve kezelik. Kiderült, hogy vasárnap mormotahúst ettek, és vélhetően így kapták el a betegséget. Az egészségügyi tárca mindenkit óva int a mormotahús fogyasztásától. A pestist bakteriális fertőzés okozza, a kórokozót pedig rágcsálókon élősködő bolhák terjesztik. A kór kezelés nélkül akár 24 órán belül halálos lehet.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2020. július 01. 15:24
Breaking News! A XVIII. kerület egyik óvodájában lepisilte a saját kézfejét egy kisfiú! Az óvónő elmondása szerint nem sokkal előtte a kisfiú 2 bögre kakaót is megivott. A csoportból a kislányokat egyelőre a szomszédos mosdóba terelik. A főóvónő megszakította a számlák rendezgetését, a folyosón a helyszínre sietett, és elrendelte mindhárom pisszoárt soron kívüli letakarítását.
Szuverén maffiaállam
2020. július 01. 10:31
Ezzel az országgal is szokott seftelni kakadu?
néhai Ch.Pilot
2020. július 01. 10:24
Nálunk a budapesti(s) jelent életveszélyt az ott élő másfél, kétmillió emberre...
néhai Ch.Pilot
2020. július 01. 10:20
Tehát gyerekek, lassanként tudjuk, mi mitől van: COVID-19 - tobzoska evéstől Bubópestis - mormota evésatől. Szerintem meg mind a kettőt szándékosan terjesztik... méghozzá emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!