Minszk szerint nem készültek Isztambulba repülni az elfogott oroszok

2020. július 31. 22:08

A fehérorosz hatóságok június 29-ére virradóra fogtak el 33 orosz állampolgárt, a Wagner Group orosz magánbiztonsági cég embereit.

2020. július 31. 22:08

Tagadta azt a moszkvai közlést a minszki kormány pénteken, hogy az őrizetbe vett orosz állampolgárok csak átutazóban voltak Fehéroroszországban. A Fehéroroszágban elfogott orosz állampolgárok annak ellenére nem készültek Isztambulba utazni, hogy megvolt a repülőjegyük – közölte pénteken az ügyben nyomozó csoport vezetője az ONT fehérorosz televízióban.

„Nyilvánvalónak tűnik, hogy a bűncselekmény előkészítésekor a bűnözők alibit gyártanak maguknak. Hasonló a helyzet a 33 orosz állampolgárral is, akiknek a kezükben volt a jegy július 25-ére Isztambulba. A nyomozás azonban feltárta, hogy nem akartak oda repülni” – mondta Aljakszandr Agrafanav. Közölte, hogy a csoport szervezett volt, és katonai normák szerint járt el. Elmondta, hogy csoportot hoztak létre a WhatsApp üzenetküldő alkalmazáson, amelynek mind a 33-an tagjai voltak.

A fehérorosz hatóságok június 29-ére virradóra fogtak el 33 orosz állampolgárt, a Wagner Group orosz magánbiztonsági cég embereit. A legfrissebb adatok szerint csoportos rendzavarások előkészítésével gyanúsítják őket. Moszkva közlése szerint a csoport Minszken keresztül Isztambulba tartott, de lekéste a járatát.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becskejoe
2020. augusztus 01. 10:14
@critical man Hülyegyerekként is minimális szövegértelmezés az alap. Nem az oroszokkal van bajom, hanem a puhapöcs Putyinnasl, aki helyett ha valaki normális ember jönne, szétrúgná ezt a kocsmát, aminek a neve USA
Senye Péter
2020. augusztus 01. 08:50
Hogyan tovább Eurázsiai Unió?
becskejoe
2020. augusztus 01. 07:22
Lukasenko ezzel aláírta a saját halálos ítéletét. Ukrajnát kell csinálni minden volt szovjet tagból,méterenként közelítve Moszkvához... Istenem, ha ott egy igazi vezető ülne, nem ez a Gorbacsov 2.0 Putyin, Kuba Mexico Kanada meg egész dél-amerika most azon vitázna, kié legyen Texas vagy éppen California. STB.
neociprióta
2020. augusztus 01. 06:51
a magyarázat pofonegyszerü.....ha beismerik,hogy különitményesek , ugy az orosz törvények szerint illegális katonai szervezet müködtetéséért kapnak ugy husz évet.....na meg az Interpol sem engedi őket vissza ruszisztánba....LOL...marad tehát a putyinin hazudozásözön a békemisszióról ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!