Jövő héten tanácskozik a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége

2020. július 12. 09:07

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter februári beszédében foglalta össze a szervezet céljait, mely célok között szerepel az üldözött keresztények védelme is.

2020. július 12. 09:07

Jövő héten tanácskozik a Vallásgyakorlás Szabadságának Nemzetközi Szövetsége, amelyhez Magyarország az elsők között csatlakozott – hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

Ujházi Lóránd, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tudományos főmunkatársa arról beszélt: Mike Pompeo amerikai külügyminiszter februári beszédében foglalta össze a szervezet céljait. Dominánsan az üldözött keresztények jelentek meg. Az is elhangzott, hogy a liberális világban komoly támadások érik a keresztény értékeket.

A szakértő szólt arról is, az NKE hadtudományi karán azzal is foglalkoznak, hogy milyenek a vallási közösségek politikai, biztonsági körülményei. Továbbá az egyetem az idén negyedik alkalommal publikálja az üldözött keresztények helyzetét bemutató Budapest-jelentését. Ebben többek között bemutatják azokat az országokat, ahol a legtöbb atrocitás érte a keresztényeket.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2020. július 12. 14:59
A legtöbb atrocitás? Szaud Arabia Irak aztán Ny Europa
BőröndÖdön
2020. július 12. 09:30
...és még nincs ezügyben egy miniszterelnöki megbízott...nem is értem....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!