Iohannis az RMDSZ-t is vádolta az egészségügyi válság kiprovokálásával

2020. július 30. 15:31

Az elnök szerint néhány párt szándékosan idézett elő egészségügyi válságot, hogy oka legyen bírálni a jobbközép Nemzeti Liberális Párt kisebbségi kormányát.

2020. július 30. 15:31

Klaus Iohannis román államfő szerint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a parlamenti többség többi pártja – köztük a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) – szándékosan idézett elő egészségügyi válságot, hogy oka legyen bírálni a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát.

A PNL éléről államfővé választott Iohannis csütörtöki sajtónyilatkozatában azzal vádolta a PSD körüli kialakult parlamenti többséget, hogy három hétig eszköztelenül hagyta a kormányt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, amikor „időhúzással” hátráltatta a karanténtörvény elfogadását. Iohannis a PSD szemére vetette, hogy „lepaktált” az RMDSZ-szel, ismét azzal vádolva a szociáldemokratákat, hogy „suttyomban” meg akarták szavazni az „úgynevezett székelység” autonómiáját.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. július 31. 09:09
Ezek hülyék :)))
ThunderDan
2020. július 31. 09:07
Igen, a tegnapi hírből ezt még hiányoltam. :)))) Azaz hogy nyilván a magyarok a felelősek a járványért. Ez a Iohannis még román mércével is ritka aljas.
BAJA
2020. július 31. 04:09
Romániában minden rendben, csak hát ugye ez a fránya RMDSZ nem amar büszke ronánként élni.
BAJA
2020. július 31. 04:08
Romániában minden rendben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!