Felgyújtották a városházát egy guatemalai település lakói

2020. július 27. 21:54

A kormány nem lazította a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket.

2020. július 27. 21:54

Felgyújtották a városházát a guatemalai San Lucas Tolimán nevű település lakói, mert a kormány nem lazította a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedéseket – közölte a helyi sajtó hétfőn. Az épületet vasárnap este gyújtották fel a latin-amerikai ország déli részén található település elégedetlenkedő polgárai, miután Alejandro Giammattei elnök bejelentette, hogy mely megyékben milyen tevékenységeket engedélyeznek ismét.

A fokozatos újranyitás a többi között a szállítmányozást, a vendéglátóipart, a bevásárlóközpontokat és a templomokat érinti. San Lucas Tolimánt azonban továbbra is vörös készültségi fokozatba sorolták, és fenntartották lezárását. Az intézkedés ellen tüntetők azzal érveltek, hogy a településen csak kevés fertőzött van, majd kövekkel dobálták meg az épületet, amelyet fel is gyújtottak két motorkerékpárral együtt – közölte az El Periodico című helyi napilap.

A kormány annak dacára kezdte el a gazdaság újraindítását, hogy sok térségben még mindig rohamosan nő a fertőzöttek száma. A 17 millió lakosú közép-amerikai országban eddig 45 ezer 53 fertőzöttet azonosítottak és 1734 életet követelt a vírus.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!