Csapatokat von ki az Egyesült Államok Németországból

2020. július 29. 17:31

Az Egyesült Államok egy hosszútávú tervet hozott nyilvánosságra, amely tartalmazza a közel 12000 csapat kivonását Németországból.

2020. július 29. 17:31

Legalább a csapatok fele átkerül majd Európa más területeire. A fennmaradó alakulatok, közel 6400 csapat hazatérhet az Egyesült Államokba, azonban ők rotációban visszarendelhetőek még Európába. 5400 csapat kerül majd át Olaszországba, Belgiumba, és Lengyelországba. Mark Esper az Egyesült Államok védelmi titkára úgy nyilatkozott, hogy ez a lépés „megerősítheti a NATO-t és elrettentheti Oroszországot”  továbbá a szövetségi kapcsolatokra is jó hatással lehet. 

Ez a döntés legalább részben kielégíti az Egyesült Államok elnökének csapatok kivonására vonatkozó terveit, ugyanis nem képesek többet költeni a csapat fenntartására. Az Egyesült Államok hivatalos képviselői azt nyilatkozták, hogy néhány kezdő lépés már hónapokon belül megvalósulhat és szeretnének majd légi- és szárazföldi alakulatokat is áthelyezni azokba az országokba, amelyek már rendelkeznek amerikai katonai jelenléttel. Körülbelül 24000 katonatiszt marad majd Németországban. További 2500 – jelenleg az Egyesült Királyságban állomásozó – légvédelmi személy lett áthelyezve Németországba, ők ott is maradhatnak.

Esper úgy írta le a nyilatkozatot, mint egy „lényegi stratégiai- és pozitív irányba való elmozdulás” de hangsúlyozta azt is, hogy „Az Európában állomásozó amerikai erők mérete, elhelyezkedése és diszpozíciója többször esett már át változáson” az elmúlt 71 év során. „Néha a fenyegetettség miatt került sor erre a lépésre, néha azért, mert más változások történtek a nemzetközi környezetben. Továbbá néha a határváltozások játszottak közre, amely a NATO országok és Oroszország között folytak, miközben az új szövetségesek csatlakoztak. Ahogyan beléptünk a nagyhatalmak versengésének korszakába, egy új fordulóponthoz ért a NATO is, és én bizonyos vagyok, hogy a szövetségünk jobb és erősebb erre felkészülve”. - tette hozzá. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2020. július 29. 18:13
Jenkik haza!
tango47
2020. július 29. 17:48
Az USA megszálló csapatai nyugodtan visszavonulhatnak, mivel a németek már kiherélték önmagukat, nincs mitől félni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!