Brexit: Barnier szerint komoly és lényegi eltérés van a felek álláspontja között

2020. július 02. 17:12

Az unió elvárja, hogy London  jobban megértse és tiszteletben tartsa Brüsszel álláspontját a megállapodás megkötése érdekében – hangsúlyozta az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

2020. július 02. 17:12

Cél, hogy gyors és sikeres egyezségre jussunk a még lezáratlan kérdéseket illetően, azonban a négynapos brüsszeli tárgyalási forduló után a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer több részlete tekintetében komoly és lényegi eltérés maradt az Európai Unió és Nagy-Britannia álláspontja között – közölte Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója csütörtökön Brüsszelben.

Barnier kijelentette, az Európai Unió továbbra is hisz abban, hogy a mindkét fél érdekét szolgáló megállapodás létrejöhet.

Nagy-Britannia részéről hasonló elkötelezettségre van szükség. Az unió elvárja, hogy London  jobban megértse és tiszteletben tartsa Brüsszel álláspontját a megállapodás megkötése érdekében – húzta alá.

A főtárgyaló közölte, hogy a péntekre tervezett tárgyalási nap elmarad, a felek jövő héten Londonban folytatják a megbeszéléseket.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákos lecsó
2020. július 02. 19:33
Az öntökön rúgás jan. 1.-én elkezd majd fájni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!