BLM-aktivista szobra került a Colston-szobor helyére

2020. július 15. 16:13

A szobrot Marc Quinn brit művész készítette acélból és fekete gyantából.

2020. július 15. 16:13
null

Colston szobrát a Black Lives Matter-mozgalom bristoli tiltakozásai során döntötték le és dobták a folyóba. Szerdán Jen Reid BLM-aktivistának emeltek szobrot Colston helyén – írja az Euronews. Jen Reid a szobordöntők egyike volt, aki a Colston-figura ledöntése után az ábrázolt módon állt a talapzaton. 

A szobrot Marc Quinn brit művész készítette acélból és fekete gyantából.

Fotó: Jen Reid angol nő Marc Quinn brit művész A Surge of Power (Jen Reid) 2020 című acélból és fekete gyantából megmintázott, őt ábrázoló szobra előtt áll a fotóriporterek kamerái elé Bristolban az alkotás felállítása után, 2020. július 15-én reggel. A talapzaton Edward Colston egykori angol rabszolgakereskedő 5,5 méteres szobra állt, amelyet a rasszizmus és a rendőri brutalitás ellen tiltakozó tüntetők június 7-én ledöntöttek, majd a kikötőben az Avon folyóba dobtak. Jen Reid a szobordöntők egyike volt, aki a Colston-figura ledöntése után az ábrázolt módon állt a talapzaton.
MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2020. július 16. 15:04
Ez a szobor már nem áll. Tartott egy napig.
Tidal_wave
2020. július 16. 13:22
Budaháyz György, aki megrongálta annak idején a szovjet emlékművet, mikor kap szobrot?
ujujuj
2020. július 16. 10:15
Ez a szobor szemmel láthatóan FEKETE. Ez nem rászizmus? Nem blackfacing? Micsoda sötét cinizmus már egy néger szobrát feketének formázni. Ez az alattomos húzás száz és száz évekkel veti vissza a közbeszédet.
ZolieM
2020. július 16. 10:12
Másmilyen, "különleges" anyagból is megformázhatták volna :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!