A Marvel-filmek által inspirált neveket kaptak újonnan felfedezett légyfajok

2020. július 29. 21:07

Mind az öt faj a rablólegyek közé tartozik, amelyek „a rovarvilág orvgyilkosai” a kutatók szerint.

2020. július 29. 21:07
null

A Marvel-filmek által inspirált neveket kapott öt újonnan felfedezett légyfaj. Az ausztrál kutatók az egyik fajt az antihős Deadpoolról, egy másikat Stan Leeről, a  Marvel Comics egykori elnökéről nevezték el. Az öt léggyel együtt 165 újonnan felfedezett élőlényt neveztek el a szakértők. Ezek között volt 151 rovar, 8 növény, két hal, három madár alfaj és még egy apró atka is, amely egy gyíkon élősködik – közölte az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO).

„Egy faj elnevezése az első lépés a megértése felé. Tudományos név nélkül ezek a fajok láthatatlanok a tudomány számára” – mondta Bryan Lessard, a CSIRO etimológusa. A Stan Leeről elnevezett légy, a Daptolestes leei olyan külső jegyekkel bír, amelyek emlékeztetnek a képregényalkotó napszemüvegére és ősz bajszára. A Deadpoolról elnevezett légy, a Humorolethalis sergius hátán olyan mintázatot visel, amely a karakter vörös-fekete maszkját idézi.

A másik három fajt Lokiról (Daptolestes illusiolautus), Thorról (Daptolestes bronteflavus) és a Fekete özvegyről (Daptolestes feminategus) nevezték el. Mind az öt faj a rablólegyek közé tartozik, amelyek „a rovarvilág orvgyilkosai” a kutatók szerint.

(MTI)

Fotó: Ryan Reynolds kanadai színész érkezik a Deadpool 2 című filmjének exkluzív vetítésére Szöulban 2018. május 1-jén. A dél-koreai mozik május 16-tól vetítik a filmet. (MTI/EPA/Kim Hi Csul)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2020. július 30. 08:09
gyurcsányról egy új féregfajtát neveznek el amelyik a trágyadomban éldegél
atila68
2020. július 30. 07:52
Látom mindenki az eseményhez öltözött, én például vöröset vettem fel, hogy ne látszódjon ha megsérülök. Te ott pedig, látom barna nadrágban jöttél.
Zsolt75
2020. július 29. 22:07
Mellettük szól, hogy még mindig nagyobb fegyvertény, mintha kitalálnák, hogy 72 nemük van, és azt kutatnák.
Zsolt75
2020. július 29. 21:59
Ez azért sokat elárul azok lelkivilágáról, akik legyeket próbálnak megkülönböztetni egymástól. Bár az utóbbi magában is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!