Támadás érte a pakisztáni tőzsde épületét

2020. június 29. 09:44

Sajtóhírek szerint négy támadó, két őr és egy rendőr vesztette életét a tűzharcban.

2020. június 29. 09:44

Fegyveresek támadták meg a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban hétfőn, a négy támadót megölték, de két őr és egy rendőr is meghalt. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint különleges rendőri egységek érkeztek a helyszínre, és biztosították az épületet, minden támadóval végeztek. Az épületet tűzszerészek vizsgálják át. A helyi sajtó azt írta, hogy a merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal ütöttek rajta az épületen, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található.

Ghulam Nabi Memon, a legnépesebb pakisztáni város rendőrfőnöke azt mondta, hogy a támadók egy személyautóval érkeztek a tőzsde épületéhez. A merénylők előbb gránátot hajítottak az épületnél lévő biztonságiak őrhelyére, majd tüzet nyitottak, és behatoltak a magas falakkal védett komplexumba. A helyszínen egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a támadóknál élelmiszeradagokat is találtak, ami arra utal, hogy elhúzódó ostromra készülhettek. A pakisztáni tőzsde a Twitteren legutóbb még azt írta, továbbra is feszült a helyzet az épületnél, ahol a tőzsde emberei a biztonságiak segítségével igyekeznek úrrá lenni a kialakult helyzeten.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért. Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek az utóbbi években azonban veszítettek korábbi lendületükből.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. június 29. 13:01
Pakisztánban van tőzsde? És mit csinálnak ott? Néhány éve éppen Pakisztánban egy horda öltönyös(!) ügyvéd szétvert valamilyen kórházat, mert egyik kollégájuk anyját nem kezelték megfelelő színvonalon. Orvosok és ápolók haltak meg, illetve betegek is, mert ugye felügyelet nélkül maradtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!