Rendőrségi reformot jelentett be az amerikai elnök

2020. június 16. 21:56

Fojtófogást e normák szerint például csak életveszély esetén alkalmazhat a rendőr.

2020. június 16. 21:56

A hatósági személyek fellépése, amikor erőszakot alkalmaznak, meg kell, hogy feleljen bizonyos alapszabályoknak – mondta Trump elnök az általa kedden a washingtoni Fehér Házban aláírt rendeletről. Fojtófogást e normák szerint például csak életveszély esetén alkalmazhat a rendőr.

Újítás, hogy a rendőrhatóságoknak ezentúl meg kell osztaniuk egymással azt az információt, ha egy egyenruhást túlzott erőszak alkalmazása miatt elmarasztaltak. Ezzel lehet ugyanis elejét venni, hogy egy elmarasztalt rendőr egy másik rendőri szervnél helyezkedjen el. Emellett megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy az amerikai rendőröket kevesebb „halálos fegyverrel” szereljék föl.

Fojtófogást e normák szerint például csak életveszély esetén alkalmazhat a rendőr

A Demokrata Párt máris bírálta a rendeletet, mondván, az intézkedések nem elégségesek. Chuck Schumer, a szenátusban kisebbségben lévő demokrata párti képviselőcsoport vezetője hozzátette, a rendelet emellett nem teszi semmissé Trump elnök korábbi „uszító retorikáját”.

A 46 éves, fekete bőrű George Floydot május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás közben a földre teperte, és egyikük percekig térdelt a nyakán, annak ellenére, hogy a férfi többször is jelezte, hogy nem kap levegőt. Floyd a kórházba szállítás után meghalt. A súlyos incidens a rasszizmus és a rendőri brutalitás elleni tüntetéseket váltott ki az Egyesült Államokban és a világ számos más országában.

(MTI)

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. június 17. 15:57
AZ USA-ban, ahol engedélyezett lőfegyvert tartani a rendőr egy sima közúti igazoltatásnál is életveszélyben van, nem véletlenül alakult ki az a gyakorlat, hogy kormánykerékre helyezett kezekkel kell várni a rendőrt és csak felszólításra szállhat ki az autóból a sofőr. A rendőr szinte minden intézkedésnél életveszélyben van, de piszi vagy nem piszi azt is meg kell jegyezni, hogy a lakosság 16%-át kitevő feketék követik el a bűnesetek 65%-át és ezek a számok nem tévednek, ezekből nem csak lehet, de kell is következtetéseket levonni. Amelyik társadalom elveszíti az önvédelmi képességét, mert pl. nem veszi figyelembe a normálisan élni kívánó többség érdekeit, az először polgárháborúra és kimeneteltől függően, de nagy valószínűséggel eddigi élete végleges feladására van kényszerítve.
EMM195
2020. június 17. 14:28
Kevés lesz már ez.
Skankhunt42
2020. június 17. 13:33
Fojtófogást e normák szerint például csak életveszély esetén alkalmazhat a rendőr. Annak eldöntése, hogy mikor van életveszély, feltehetőleg a nigger bűnöző jogköre lesz, vagy esetleg egy fehér Black lives Matter aktivistáé aki a helyszinen kamerázza az elöember és a rendör tusakodását a földön.
Lacomb
2020. június 17. 11:28
Ez a rendőrség elleni boszorkányüldözés szánalmas. A liberálbolsevik világmédia meg élvezkedik a helyzeten. Töröljük el a rendőrséget, igaz? Aztán? Jöhet a többi hatóság, tűzoltók, mentők, adóhatóság, stb. Sőt, minek KRESZ, menjen mindenki úgy és akkor, ahogy szeretne! A liberális gondolkodás a legveszélyesebb az emberiségre. Persze, csak addig liberális, amíg te is azt gondolod, amit ők. Ha nem, kinyírnak a közösségi és egyéb balos médiában, amely sajnos 90%-ban uralja és irányítja a nyugati világot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!