Pellegrini bejelentette az új pártja nevét

2020. június 29. 13:28

A párt célja, hogy a szociáldemokrácia hangjává váljon, fogalmazott a szlovák politikus.

2020. június 29. 13:28

Peter Pellegrini új politikai pártot alapít, melynek hétfőn jelentette be a nevét: Hlas – Sociálna demokracia (Hang – Szociáldemokrácia), írta meg az Új Szó. Az előkészítő bizottság megkezdi az aláírásgyűjtést, amelyre a párt beregisztrálása végett van szükség. Erről a Szlovák Belügyminisztérium tájékoztatott a weboldalán.

Pellegrini a hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a párt célja, hogy a szociáldemokrácia hangjává váljon. Ez utóbbi irányzatot vissza kell adni az embereknek és vissza kell szerezni a koalíciós potenciált is, hangsúlyozta a volt kormányfő.

Pellegrini elmondta: a pártjában egyesülnie kell a tapasztalatnak, a szakmaiságnak és a fiatalos lendületnek. Úgy véli, az új párt alapítása mérföldkő a szociáldemokrácia építésében. Bemutatott 15 új, fiatal tagot is.

Az új párt bejegyzéséhez 10 000 támogató aláírásra van szükség, az összegyűjtött aláírásokat a belügyminisztériumnak kell benyújtani. Ha minden törvényes feltételnek megfelel, a tárca bejegyzi a pártot.

(Új Szó)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!