Koronavírusos húst találtak a pekingi piacon

2020. június 18. 18:19

A magas páratartalom kedvezhetett a kórokozó elszaporodásának a 160 futballpályányi, raktárakkal teli piacon.

2020. június 18. 18:19

„Koronavírussal súlyosan fertőzött halakat és egyéb tengeri állatokat, továbbá tőkehúst találtak Peking nagybani piacán” – adták hírül csütörtökön kínai egészségügyi tisztségviselők.

A feltételezések szerint az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom kedvezhetett a kórokozó elszaporodásának a hatalmas, 160 futballpályányi, raktárakkal és értékesítési csarnokokkal teli piacon. A bizonyítottan koronavírustól fertőzötté vált piaci dolgozók közül a legtöbben halas kofák, utánuk a marhahúst árulók következnek. Elsőként a halas részlegek dolgozói fertőződtek meg. Kína a héten leállította az Európából származó lazac importját attól tartva, hogy azzal került vissza a kórokozó Pekingbe. Hogy mi okozta az újabb járványt, még nem tudni.

A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A piacot bezárták, és széles körű tesztelésbe kezdtek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében, és eddig  több mint száz új fertőzöttet találtak.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2020. június 18. 18:52
"Kína a héten leállította az Európából származó lazac importját attól tartva, hogy azzal került vissza a kórokozó Pekingbe. Hogy mi okozta az újabb járványt, még nem tudni." véletlenül se szándékos fertőzés...
peter.jordanson
2020. június 18. 18:52
Itt is ideje volna volna tesztelni! A pacalokat, koviubikat! Nehogy a méltóságos excellenciás sziauramokkal történjen valami és türk-kipcsak fradista népünk mélykeresztényi irányt mutató csillagai megboldoguljanak véletlenül! Mosd meg mindig a két kezedet!
néhai Ch.Pilot
2020. június 18. 18:48
És? Lélegeztető gépre tették?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!