A turisták hiányára panaszkodnak a velencei gondolások

2020. június 18. 18:27

Bár június elején újra munkába álltak, a bevétel 90 százalékkal csökkent egy átlagos júniushoz képest.

2020. június 18. 18:27

A velencei gondolások a turisták hiányára panaszkodnak. Bár a koronavírus-járvány feltartóztatására elrendelt korlátozások megszüntetése után Olaszország ismét megnyitotta határait, a turizmus továbbra is válságban van, amely erőteljesen érinti a velencei gondolásokat. A lezárások előtt több mint 400-an dolgoztak a városban.

Velence a turisták nélkül halott város – mondta Andrea Baldi, a gondolások szövetségének elnöke. Bár június elején újra munkába álltak, a bevétel 90 százalékkal csökkent egy átlagos júniushoz képest. Ráadásul ez egy csaknem három hónapos teljes lezárás, valamint az őszi árvíz után történik, amikor a gondolások már eleve elveszítették bevételük 60 százalékát – mondta Baldi a Radio Cusano Campusnak adott interjújában.

„Reméljük, hogy visszatérnek a turisták, és készen állunk arra, hogy tárt karokkal fogadjuk őket. Egy gondola biztonságos, mivel garantálja a távolságtartási szabályok betartását” – mondta a gondolás. Hozzátette: „ráadásul mi szezonmunkások vagyunk, nyáron kell elegendő pénzt keresnünk télre is”. Három hónap alatt a gondolások eddig csak 1200 euró (415 ezer forint) támogatást kaptak, holott a járművek karbantartása is magas költségekkel jár. A taxisofőrök is hasonló gondokkal küzdenek Olaszországban. A turisták és az üzleti utak számának visszaesése miatt hatalmas a bevételkiesésük. Milánóban a napokban tüntetéseket tartottak a taxisok, támogatást követelve a kormánytól.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2020. június 19. 11:00
Amíg a turistákra várnak, etessék a delfineket, amelyek állítólag megjelentek a lagunákban.
merkur
2020. június 19. 08:18
Nagyon nagy arcuk volt a velencei gondolásoknak, most alább adják.
viewty
2020. június 18. 19:29
Pár éve arról szóltak a hírek, hogy a velenceiek nem bírják már elviselni a gurulós bőröndök zaját. És hát tényleg özönlött a jónép, beléptető kapu kellett a Szent Márk térre stb... Most viszont hetek óta megy a hirdetés, amiben a velenceiek arra kérik a turistákat, hogy a következő vakációjukat szervezzék oda...
opht
2020. június 18. 18:47
Ugyan. Járvány nem volt, nem van és nem lesz. Puzsér megírta. Álprobléma, hiszti, miegymás. Halottak sem voltak, csak a Fidesz hiszterizálta az olasz közvéleményt (is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!