A Nemzeti Gárda tartalékosai megfertőződtek a rendőri erőszak elleni tüntetéseken

2020. június 10. 07:18

A gárdisták ugyan viseltek szájmaszkot, de a társadalmi távolságtartás ajánlott előírásait képtelenség volt betartani.

2020. június 10. 07:18

A Nemzeti Gárda tartalékosai megfertőződtek  Washingtonban a rendőri erőszak elleni tüntetéseken - jelentette be közleményében Brooke Davis ezredes, a Nemzeti Gárda fővárosi irodájának szóvivője kedden este. „Megerősítjük, hogy a washingtoni Nemzeti Gárda tagjai között pozitív vírusteszteket azonosítottunk” – olvasható a közleményben, amely mindazonáltal "műveleti biztonságra" hivatkozva nem részletezte, hogy a gárda hány tagjánál diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést. A szövetségi fővárosban a múlt héten erőszakba torkolló tüntetéseken a Nemzeti Gárda mintegy 1700 tartalékosát mozgósították a rend fenntartására.

A tüntetések, amelyek sok helyütt, így Washingtonban, nem voltak mentesek az erőszaktól, George Floyd afroamerikai férfi erőszakos rendőri fellépés miatti halála kapcsán robbantak ki. Floydot május 25-én igazoltatták a rendőrök Minneapolisban, az úttestre szorították, megbilincselték és az egyik rendőr a nyakára térdelt. A 46 éves férfi ennek következtében életét vesztette. Kedden búcsúztatták és temették el őt a texasi Houstonban.

Szakértők előre figyelmeztettek a tüntetések veszélyeire

Több járványügyi szakértő – köztük Deborah Birx, a Fehér Ház járványügyi munkacsoportjának egyik vezetője – is arra figyelmeztetett korábban, hogy a tömeges tüntetéseken megugorhat a koronavírus-fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti adatai szerint 24 óra alatt, hétfő estétől kedd estig, az Egyesült Államokban 800 beteg halt meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 nevű betegségben, vagy a fertőzés egyéb szövődményeiben. Ezzel a járvány amerikai halálos áldozatainak száma 111 ezer 750-re emelkedett. A diagnosztizált vírusfertőzöttek száma csaknem kétmillió. Ugyanakkor 518 ezer fertőzöttet nyilvánítottak teljesen gyógyultnak.

(MTI)

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48saxon
2020. június 10. 10:29
Az egész cirkusznak - a sok kifosztott, megölt, megvert stb. ember és a tetemes anyagi kár mellett ez lesz a bónusz-következménye: újra berobban a járvány. Számos jobbos kommentátor a twitteren már gúnyolódott azon, hogy a karantén ellen ugye tilos volt tüntetni, "nagymama-gyilkosoknak" és hasonlóknak bélyegezték az ilyen megmozdulásokon résztvevőket - most meg a rasszizmus elleni tüntetésen biztosan a vírus is visszafogja magát együttérzésből... XD
EMM195
2020. június 10. 10:19
"Több járványügyi szakértő - köztük Deborah Birx, a Fehér Ház járványügyi munkacsoportjának egyik vezetője - is arra figyelmeztetett korábban, hogy a tömeges tüntetéseken megugorhat a koronavírus-fertőzöttek száma." 1-2 hét múlva kiderül.
EMM195
2020. június 10. 10:17
Hát lehet, hogy a kínaiak fejlesztették ki a COVID-ot, (talán túl sok náluk az öreg, ami tény az egykézés miatt) , de módosíthatná már valaki, hogy a tüntikézőkre is veszélyes legyen, korosztálytól függetlenül :D:D:D.
civis72
2020. június 10. 09:57
....a népek olvasztótégelye csak egy metángázzal telített teleszart latrina... ....remélem hogy amikor felrobban a sok szar , maga alá temeti azokat is akik ezt összehozták
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!