„A múltat végképp eltörölni” – mi a célja az amerikai radikális baloldalnak a szobordöntögetéssel?

2020. június 23. 16:15

Itt a keddi Mandiner Podcast!

2020. június 23. 16:15

A George Floyd halálát követő zavargások emlékezetpolitikai háborút robbantottak ki, ami az Egyesült Államok közterein zajlik. Ennek legfőbb jele a szobordöntési hullám, amely a konföderációs tábornokok emlékművei mellett nem kíméli a polgárháborúban északi seregeket vezető Ulysses S. Grant vagy a Demokrata Pártot alapító Andrew Jackson elnök szobrát sem.

Mi a célja a Black Lives Matter mozgalomnak és az antifának? El lehet törölni a múltat?

Vendégünk: Szilvay Gergely, a Mandiner főmunkatársa.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. június 24. 11:38
A szobordöntések célja nyilván a rasszista hagyomány vizuális kódjainak megszüntetése. Persze így nem fog menni, hiszen a kódokat csak felülírással lehet érvényteleníteni, eltüntetéssel nem.
zrx8
2020. június 24. 09:02
Ha ezeket megpróbálják kivenni a történelemből, akkor egyáltalán mi marad ? Hát pl. Missy Elliott, meg a többi "repper", szóval ahol a mentálisan kasztrált BLM-generáció tudatában a történelem kezdődik.
bagira
2020. június 24. 04:25
Antifak mikor dobjátok le magatokról a gyilkost ábrázoló pólót. A tegnapi sajtóklubban Che Guevararól rántotta le a leplet Bayer Zsolt. a négerek, az afrikai faj csodálatos példányai, akik annak köszönhetően őrizték meg fajuk tisztaságát, hogy kevéssé hajlanak a fürdésre a feketék lusták és ábrándozóak szűkös keresetüket frivol dolgokra és italra költik, míg az európai ember hagyományosan dolgozik és takarékoskodik. Che Guevara. https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/23/akkor-most-ki-a-rasszista-igy-szerette-a-negereket-che-guevara-es-marx Minden Antifa meg kommunista büszkén vallja magát marxistának. A Sajtóklubban érdekes történeteket hallhattunk Marxnak volt egy veje, aki történetesen kubai kreol anyától származott, akit kis gorilla ivadéknak becézgette írásban és nyilvánosan is A többit hallgassuk meg Bayer Zsolt előadásában, tanulságos.
Angyalipofa
2020. június 24. 03:08
"Őrzők, vigyázzatok a strázsán!" Kitört újra a marxista járvány. Csak színt cserélt s nem vallott még Ha megteszi majd, késő lesz rég. Ismeretlen költő műve (Soros György támogatásával)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!