Vendégmunkások nélkül elfogyhat az olaszok élelme

2020. május 08. 17:59

„Konzultálunk a társminisztériumokkal, hogy hogyan küzdjünk meg az aratási válsághelyzettel” – közölte a belügyminiszter.

2020. május 08. 17:59

Az olaszországi vendégmunkásokat „láthatatlanoknak” is szokták nevezni, pedig a hiányuk egyértelműen feltűnő – írja az Euronews.

A csúcs idején akár 600 ezer illegális vendégmunkás is tartózkodhatott az országban. Ezek a szezonális munkások főként a földművelésben dolgoztak, de jelenleg a koronavírus-járvány miatt lezárták a határokat. Nélkülük nagyjából 250 ezer munkás hiányzik az ágazatból, így fennáll a lehetősége, hogy a földeken megtermő élelmiszer nem fog eljutni a boltokba – tájékoztat a portál. 

Teresa Bellanova mezőgazdasági és Luciana Lamorgese belügyminiszter is hangot adtak céljuknak, miszerint az illegális munkásokat törvényes keretek közé kell bevonni.

„Konzultálunk a társminisztériumokkal, hogy hogyan küzdjünk meg az aratási válsághelyzettel. Reális esélye van annak, hogy a polcokon nem lesz olasz áru, hanem a földeken rohad meg a termény” – nyilatkozta a belügyminiszter.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. május 10. 18:45
ha nem képesek meglenni niggerek nélkül , akkor megérdemlik hogy éhen dögöljenek
Akitlosz
2020. május 10. 00:15
Akkor majd importálnak élelmet! Mit gondolnak Szingapúrnak, Vatikánnak, Monacónak honnan van élelmük? Talán a vendégmunkásokból?
tango47
2020. május 09. 17:39
Nem azt hallottuk, hogy náluk nagy a munkanélküliség? Hát ennyire büdös a munka?
makapaka2
2020. május 09. 17:05
A sok befogadott migráns miért nem dolgozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!