Szexpajtás beszerzését ajánlja a szingliknek a holland állam

2020. május 16. 09:57

Sok szingli támadta az egészségügyi hatóságot, hogy nincsen tekintettel az igényeikre.

2020. május 16. 09:57

„Szexpajtás” beszerzését ajánlja a karanténban tengődő egyedülálló állampolgároknak a holland állami egészségügyi hatóság (RVIM) – adja hírül a The Guardian. A lap rámutat: Hollandiában március 23. óta vannak érvényben az „intelligens korlátozások”, amelynek értelmében a polgárok három embert vendégül láthatnak otthonukban, feltéve, ha betartják a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A hatóságnak a kritikák hatására frissített koronaügyi iránymutatása elismeri, hogy a szinglik vágyhatnak a fizikai kontaktusra, ám nem szabad megfeledkezni a fertőzésveszélyről. Arra szólítják fel az állampolgárokat, hogy találják ki, mi a legjobb megoldás a nehéz helyzetben: javasolják például, hogy legyen egy „szexpajtásuk” (seksbuddy) vagyis a válsághelyzetre tekintettel állapodjanak meg valakivel, hogy csak egymással folytatnak szexuális kapcsolatot. A RVIM arra vonatkozóan is explicit tanácsokat ad, mit tegyenek a hollandok, ha koronavírus-fertőzöttel vannak kapcsolatban: a coitust nem javallják, viszont aláhúzzák, „az erotikus történetek mesélésének, a közös maszturbálásnak” nincsen akadálya.

A The Guardian arról is ír, hogy számos holland szingli elégedetlenségének adott hangot a korlátozások miatt: a Het Parool nevű lapban egy genderügyekre specializálódott újságíró, Linda Duits élesen támadta az RVIM-et, mondván, „a szex emberi jog”, és az AIDS-járvány tanulsága az, hogy az önmegtartóztatás nem lehet opció.
 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Prince of Absurdistan
2020. május 18. 14:27
Az RIVM, nem RVIM.
teljesenertelmetlen
2020. május 17. 09:22
Egyre jobban örülök, hogy Magyarországon élek.
teljesenertelmetlen
2020. május 17. 09:22
Ezért vannak ezek felháborodva, amikor a magyar kormány a hagyományos családokat támogatja...
Sumi
2020. május 16. 22:57
A Gréczy-féle szexpajtás a legbiztonságosabb járványhelyzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!