Pakisztánban a kijárási korlátozások visszaállítását fontolgatják

2020. május 25. 17:44

Pakisztán az országos kijárási korlátozások visszaállítását fontolgatja az egyre több koronavírus-fertőzött miatt – közölte Zafar Mirzai, a miniszterelnök egészségügyi különmegbízottja hétfőn.

2020. május 25. 17:44

„Ismét egy országos kijárási korlátozás elrendeléséről születhet döntés, mert a vírus gyorsan terjed és cselekednünk kell, míg nem késő” – hangsúlyozta Mirzai. Mint mondta, a szigorításról egy országos bizottság dönthet a következő napokban. Az egészségügyi illetékes kifogásolta azt is, hogy sokan a ramadán (iszlám böjti hónap) alatt nem tartották be az óvintézkedéseket. „Ez a felelőtlen hozzáállás sokat ronthat a dolgokon, az egészségügyi ellátórendszerünk pedig összeomolhat” – hangoztatta.

Mirzai szerint a ramadán idején a koronavírussal fertőzöttek száma a négyszeresére emelkedett. A tisztségviselőéhez hasonló követelések hangzottak el a pakisztáni tartományi kormányok felől is. „Úgy tűnik, nincs más lehetőség, mint hogy visszatérjünk a szigorú korlátozásokhoz”. jelentette ki Murad Ali Sah, a járvány sújtotta Szindh tartomány főminisztere.

Mintegy két hete oldották fel a legtöbb járványügyi szigorítást Pakisztánban a gazdaság fokozatos újraindításával párhuzamosan. Az iszlámábádi vezetés az intézkedést a szegénység elleni küzdelemmel indokolta, mivel különösen a napszámosok sínylették meg a korlátozásokat. A nemzetközi légiközlekedés még legalább május végéig nem indul újra, a kormány ennek meghosszabbítását fontolgatja. A 212 millió lakosú országban eddig 56 349 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1167-en belehaltak a betegségbe.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!