Meghaladta a négyezret a halálesetek száma Svédországban

2020. május 25. 16:59

Svédországban nem vezettek be szigorú kijárási korlátozásokat a járvány elleni védekezés jegyében, a legtöbb iskola, üzlet és étterem nyitva maradt az utóbbi hónapokban.

2020. május 25. 16:59

Hétfőn a svéd egészségügyi hatóságok közölték, a Covid-19 betegséghez köthető halálesetek száma 4029-re emelkedett. A skandináv országban több mint 33 800 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Svédországban nem vezettek be szigorú kijárási korlátozásokat a járvány elleni védekezés jegyében, a legtöbb iskola, üzlet és étterem nyitva maradt az utóbbi hónapokban. A hatóságok figyelmeztettek a távolságtartás és a megfelelő higiéniai szabályok betartására, és alapvetően abban bíztak, hogy az emberek majd önként alávetik magukat bizonyos korlátozásoknak.

A lakosság számához viszonyítva a koronavírusos halálesetek száma többszöröse a szomszédos észak-európai országokban regisztrált számokhoz képest, viszont még mindig alulmarad a különösen súlyosan érintett Spanyolországhoz és Nagy-Britanniához viszonyítva, ahol szigorú korlátozásokkal próbálták fékezni a járvány terjedését.

(MTI)

Címlapképen: A Drottninggatan, a svéd főváros népszerű sétálóutcája 2020. április 1-jén. Az új koronavírus járványa miatt a stockholmi utcákon a megszokottnál kevesebb embert látni.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2020. május 26. 09:32
És tizedannyian nem fognak meghalni a gazdasági következmények és az elhalasztott műtétek miatt, mint a többi "mintaországban".
zakar zoltán béla
2020. május 25. 18:52
A Nap hírében a népszabadságos gázoló Murányi öccse, a szintén Népszabadságos azt hazumondta, ogy egy akkora országban(GB) jó, hogy annyi a halott! Remek ember! Ellenőrizhető: Az első 5 percben hangzott el. Ezeknek a hazugoknak az orrát nem a sajátjukba, hanem egy kóbor macskáéba kell belenyomni!
pollip
2020. május 25. 18:22
A svéd kormány jarvanykezelesi támogatottsága több, mint 90%. A svédek mindent gondolkodás nélkül elfogadják, amit a kormányuk mond. Így szocializálták őket a jólétért cserében.
balbako_
2020. május 25. 18:07
Ezek azok az európai értékek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!