A müezzin éneke helyett a Bella Ciao szólt a törökországi Izmir minaretjeiből

2020. május 22. 10:32

A hatóságok nyomozást indítottak a felvételt kicserélő hackerek ellen.

2020. május 22. 10:32

A müezzin éneke helyett a Bella Ciao Bella olasz ellenállási dal szólt a törökországi Izmir minaretjeinek hangszóróiból. A hatóságok nyomozást indítottak a hackerek ellen. A müezzin tradicionális és kötelező imára hívó éneke helyett szerda délután az olasz antifasiszta partizándalnak a Grup Yorum nevű török zenekar által előadott verziója hangzott fel. A hacker-akció felvételei nagy sebességgel terjedtek el a közösségi médiában.

A vallási ügyekért felelős török hatóság, a Diyanet nyomozást folytat a hackerek és a közösségi média azon felhasználó ellen, akik megosztották a felvételeket. Az Anadolu állami hírügynökség szerint a vád „vallási értékek gyalázása”. Izmir Törökország harmadik legnagyobb városa.

(MTI)

(Képünk illusztráció.)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyurcsyg
2020. május 22. 21:27
Olasz ellenállás bekeményít.
Akitlosz
2020. május 22. 18:28
Nem mindenkinek tetszik a kötelező vallásosság.
nempolitizálok
2020. május 22. 16:24
Valami libsi rendezvényre így becsempészni a magyar himnuszt. Na ott is lenne felháborodás rendesen.
drkovax
2020. május 22. 15:37
A müezzin egyetlen feladata, hogy napjában ötször felmásszon a minaretbe rikácsolni. Ez Allah büntetése a lustaságuk miatt: egy milliós városra egy darab főkapcsoló és automata müezzin jut. Ha innen nézem, nem is biztos, hogy veszélyesek ezek: mire csatarendbe kéne álljon a Nagy Szulejmán Megszálló Hadtest, addigra úgy eltunyulnak, hogy Novák Előd határvadász őrmester egy fújására elszállnak a szélben ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!