Több százezerszer szegtek szabályt a románok

2020. április 30. 17:59

Döbbenetes összeg folyt be a kijárási korlátozások megszegése miatt kiszabott bírságokból keleti szomszédunknál.

2020. április 30. 17:59

„Valami perverz kormányzati illetékes valahonnan a pénzügyminisztérium valamelyik osztályának egyik eldugott irodájából akár még fel is sóhajthatna, hogy: De szép is lenne, ha még egy ideig eltartana a koronavírus-járvány…”

Így kezdi cikkét a hírről beszámoló Főtér. Az erdélyi magyar portál döbbenetesnek nevezi a büntetésekből befolyt összeg mértékét, igaz a teljes kép kicsit árnyalódik. Ugyanis Marcel Vela belügyminiszter bejelentése szerint Romániában a kijárási korlátozások bevezetése óta 290 000 darab bírságot szabtak ki, ami ha a bírságok teljes összegével számolunk, 570 millió lejt tesz ki. Azonban ez csak elméleti összeg, hiszen ha az illető azonnal befizeti akkor máris megfeleződik, másrészt sokan fellebbezhetnek is az indokolatlanul magas összeg ellen, amely 10-20 ezer lejre is rúghat.

A román belügyminiszter is árnyalni próbálta a képet, mondván hogy a kormány nem akarja magának megtartani a pénzt, hanem egy olyan jogszabály megalkotását tervezi, amely a büntetésekből befolyt összeget átirányítja az egészségügynek. Marcel Vela emellett igyekezett rábírni az embereket, hogy maradjanak otthon május elsején, ne akarjanak a szabadban grillezni, mert ez egyrészt hatalmas bírságokkal járhat, másrészt – ha berobbantják a járványt – veszélybe sodorhatja a kijárási korlátozás május 15-étől tervezett enyhítését – zárul a Főtér cikke.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2020. május 01. 06:30
Az úgynevezett romániában nemzeti sport a törvények kijátszása, most miért lenne ez ügyben másabb a helyzet? A rmányok örűlnek, hódolhatnak szenvedélyüknek, a rend rendíthető őrei pedig ennek az összegnek a sokszorosát tudják a romány élet felvirágzásra fordítani. Minden romány boldog, mi azért még várunk a boldogságra.
Krupp Skya
2020. április 30. 20:47
Vannak ilyen személyes tragédiák: Rajk László egy este nem ment haza a fia mégse akarta betiltani a kötelet. Nagy Imre sem ment haza a lánya mégsem akarta betiltani az MSZMP-t sőt bosszúból belelépett. Nagyapám az egyik este a földje nélkül jött haza, ő sem akarta betiltani a TSZCS-t. Én az egyik este a nyugdíjam fele nélkül mentem haza mondjuk én ezért tökön rúgnám Bokros Lalyost.
3M..
2020. április 30. 20:12
Öntudatos, büszke, bátor nép. Ezért is válhattak mára teljes jogú uraivá, Erdélynek. Nem ijednek meg a saját árnyékuktól, míg az "állítólag" egykor harcos "magyarságot" leparancsolta a pincékbe némi vírus és hozzá a sok folyamatos propaganda. A román nép öntudatos és ha kell akkor odacsap. Ceausescu tudna mesélni a románok harciasságáról, míg mi, ötszáz éve már karanténban élünk. Jobb hogy Kádár és Árpád/Géza, ezt nem élhette meg. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
civis72
2020. április 30. 18:39
Klára asszony büszkesége
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!