Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot

2020. április 06. 14:59

Johannis úgy vélte, hogy Romániában az eddigi határozott intézkedések eredménye, hogy nem növekedett olyan mértékben a fertőzések száma, mint Olaszországban vagy Spanyolországban.

2020. április 06. 14:59

Klaus Iohannis román államfő hétfőn bejelentette: Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot. Az elnök azt követően tette a bejelentést, hogy Ludovic Orban miniszterelnökkel és a járvány leküzdésében kulcsfontosságú tárcák vezetőivel tanácskozott.

Úgy vélte: Romániában az eddigi határozott intézkedések eredménye, hogy nem növekedett olyan mértékben a fertőzések száma, mint Olaszországban vagy Spanyolországban. Hozzátette: ennek ellenére nem érkezett el a lazítás ideje, és további erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy az ország elkerülje a nyugat-európai országok forgatókönyvét. Kijelentette: ezen a héten megszövegezik, és a jövő héten kihirdeti azt az elnöki rendeletet, mely további egy hónappal meghosszabbítja a március 16-án harminc napra bevezetett rendkívüli állapotot.

(MTI)

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. április 06. 17:52
Sok lesz az az egy hónap. Összeomlik a gazdaság.
Kopa
2020. április 06. 16:16
Alakul már az új ellenzéki stratégia: A Mészáros Tiborc egyszerűen ellopta a járvány nagy részét.
Takáts
2020. április 06. 15:35
Ha tudna gondolkozni az ellenzék akkor ebből a hírből több minden is következik. Amivel támadják az Orbán kormányt. 1. Ott is "diktatúra" van. 2. Viszont a döntéseik ad-hoc történnek, hiszen Orbán sohasem lát előre egy hónapot, megvárja a fejleményeket és diktatórikusan meghallgatja a szakembereket, majd ezek ismeretében hoz döntést.
atila68
2020. április 06. 15:20
Még egy náci ország. Milyen szerencse, hogy nekünk talpraesett együttműködő proaktív ellenzékünk van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!