Rendőri védelem alá került Prága polgármestere

2020. április 29. 18:34

Az újságok úgy tudják, hogy az orosz titkosszolgálat ügynökei meg akartak ölni több prágai politikust.

2020. április 29. 18:34

 A cseh főváros vezetője megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, mely szerint rendőri védelem alatt áll. Bár Zdenek Hrib csak a védelem tényét erősítette meg, az újságok úgy tudják, hogy az orosz titkosszolgálat ügynökei meg akartak ölni több fővárosi politikust.

„Vélhetőleg elmondhatom, hogy a rendőri védelem húsvétkor kezdődött, és hogy mikor lesz vége, az egyelőre nincsen kőbe vésve. A rendőrség kérésére az ügy egyéb vonatkozásairól nem beszélhetek, így arról sem, vajon az orosz titkosszolgálat ricinnel, polóniumal vagy Novicsokkal akar megölni” idézi a polgármestert a hírről beszámoló Euronews.

A közelmúltban egyébként a prágai orosz nagykövetség előtti teret Vlagyimir Putyin ellenzékének meggyilkolt vezetőjéről, Borisz Nyemcovról nevezték el, egy szintén védelem alá helyezett kerületi polgármester pedig lebontatott egy II. világháborús szovjet katonai emlékművet. A prágai orosz nagykövetség a cseh kormánynak küldött jegyzékében nevezte alaptalan rágalmaknak a híreket.

Nyitóképünkön a prágai orosz nagykövetség épülete látható. A kép forrása: MTI.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. április 30. 11:02
Ilyesmit csak utólag szoktak kiszivárogtatni, miután a páciens elhalálozott. De ELŐRE? Nem életszerű.
Pandaka pygmaea
2020. április 30. 07:17
Jaj, minek Kamugerinek (és a 40 rablónak) ötleteket adni? :D
teljesenertelmetlen
2020. április 29. 23:00
Apukám, ha téged a KGB el akarna tenni láb alól, arról csak utólag értesülnél... :))))))))))))))))))))))
I.E.D.
2020. április 29. 20:38
A cseh rendőrség nem a prágai polgármester irányítása alatt áll, a belügyminiszter irányítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!