Németországból hazatért tejárus fertőzhetett Kolozs megyében

2020. április 01. 09:44

A román hatóságok a falu vesztegzár alá vonását fontolgatják.

2020. április 01. 09:44

Érdekes történetről számol be a Főtér. A Kolozs megyei Csatány faluban hat koronavírus fertőzöttet azonosítottak, köztük egy idős házaspárt (80 és 81 évesek). A gyanú szerint egy Németországból hazatért teherautó-sofőr lehet a bűnös. A férfi még március 11-én érkezett vissza Erdélybe, de fittyet hányt a két hetes házi karanténra vonatkozó szabályokra. Sőt, tehenei tejét is árulta a falubelieknek. A szakértők szerint a tejesüvegek miatt fertőződött meg több ember.

„A férfi 11 nap után kezdte érezni, hogy valami nincs rendben, elment hát Désre a kórházba, ahol letesztelték, és kiderült, hogy koronavírussal fertőződött meg. Ám előtte még a rokonait (hét embert) is meginvitálta magához a házi karanténjába, őket most Kolozsváron a fertőző betegségek osztályán figyelik meg” – írja az erdélyi magyar honlap.

 A szomszédos falu, Révkolostor polgármestere nem hiszi, hogy az emberek a tejesüvegektől betegedtek meg. Ennek ellenére a hatóságok fontolóra vették a falu vesztegzár alá helyezését.

(Nyitóképünk forrása: Főtér.)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2020. április 01. 14:24
Ezért veszélyes a Milk Power
szodabár
2020. április 01. 12:49
ilyenek terjesztik akik jönnek mennek, mint zsidóban a fájdalom
Nehidd El
2020. április 01. 09:48
Tejhatalomra tört.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!