Leomlott egy autópályahíd Észak-Olaszországban

2020. április 08. 16:57

A kijárási korlátozásoknak köszönhetően gyér volt a forgalom, így csak egy ember sérült meg.

2020. április 08. 16:57

Leomlott egy 40 méter magas autópályahíd Észak-Olaszországban szerdán, egy embert sérült meg. A Magra folyón átívelő híd Toszkána és Liguria tartományok határán található. A baleset délelőtt 10 óra 30 perc tájban történt, amikor csak két teherautó haladt át a hídon. Az egyik gépkocsivezetőt kórházban ápolják – közölte Aulla város, a legközelebbi település polgármesteri hivatala a Facebook közösségi portálon. A másik sofőr gyakorlatilag sértetlen maradt, de sokkos állapotba került – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Hajszál híján tragédia történt” – szögezte le Toszkána tartomány közgyűlésének elnöke, Eugenio Giani közleményében, mielőtt a hídomlás helyszínére látogatott. Az új koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében alig volt forgalom a hídon. Rendes körülmények közepette a híd rendszerint igen zsúfolt, sok a teherautó is. Roberto Valettini, Aulla polgármestere az ANSA jelentése szerint három levelet is írt az Anas autópálya-üzemeltetőt cégnek, hogy jelentse a híd rossz állapotát. Paola De Micheli közölte: „részletes jelentést” kért az Anastól. Az olasz úthálózat állapotával kapcsolatban súlyos aggodalmak merültek fel, amióta 2018 augusztusában leomlott egy autópálya-híd Genovában, a szerencsétlenségben 43 ember veszítette életét.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. április 08. 20:34
Rossz idők járnak mostanában az olasz hidakra...
balsors
2020. április 08. 19:48
Biztos az EU-s költséghatékonyságnak megfelelő pénzügyi háttérrel készült.
ElBundi
2020. április 08. 18:49
A maffia több hullát tett bele, mint cementet!
monuskaroly
2020. április 08. 18:40
Olaszországban mint sok minden az építőipar is a maffia kezében volt (van). Pár éve mikor a földrengés volt úgy dőltek össze a házak mint a kártyavár. Kiderült hogy a földrengésbiztosnak hitt épületekből az anyag ki lett lopva. Úgyhogy nem csak az ág húzza őket hanem a múltjuk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!