Kigyulladt egy migránstábor Görögországban

2020. április 19. 22:19

A koronavírus-járvány miatt pánik tört ki.

2020. április 19. 22:19

Felgyújtották Görögország egyik legnagyobb migránstáborát, a Chios szigetén található VIAL tábort, miután összetűzések történtek a bevándorlók és a hatóságok között – közölte videoriportjában az Euronews. Az április 18-án történt erőszakos cselekmények miatt három menedékkérőt letartóztattak. 

A befogadóközpont közelében két autó, egy étkezőhelyiség, sátrak és szálláskonténerek is a lángok martalékai lettek. Az eredetileg  ezer fő befogadására tervezett táborban mostanra körülbelül ötezren zsúfolódtak össze. 

A gyújtogatás valószínűleg azt követően kezdődött, pletykák terjedtek arról, hogy egy lázas beteg 47 éves iraki nő halálát  koronavírus okozta. A nőt április 16-án vették fel a kórházba, ahol vérvizsgálaton esett át, és koronavírus-tesztje negatív volt 

A görög kormány ezen a héten megkezdte a gyermekek és az idősek valamint családjaik más európai országokba történő átszállítását, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát. Körülbelül százezer migráns jelenleg Görögországban ragadt, miután az Európai országok lezárták előttük határaikat. 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2020. április 20. 09:21
Nem kigyulladt. Szándékosan kigyújtották. Micsoda különbség...
Zsusztina
2020. április 20. 08:06
Kérdés, hogy télen is felgyújtották volna-e a tábort. Kétszer meggondolták volna a hideg miatt.
Bitrex®
2020. április 20. 07:42
A baloldali sajtó nemigen adta hírül, amikor kb. egy hete Lipcsében egy 37 éves nő holttestét találták meg egy erdőben. 2 hónapos csecsemőjével sétált, mikor 30 éves ex barátja egy sörösüveggel támadt rájuk, majd a nőt olyan súlyosan bántalmazta, hogy az életét vesztette. A 2015-ben német állampolgárságot kapott afgán fickó, Edris Z. a sikeres integráció iskolapéldája volt - írták a német bulvárlapok. Képzelem, akkor milyen lehet a többi...
renoman
2020. április 20. 07:09
Németországba hordják a fertőzötteket, gyereknek álcázott vírusbombákat. Ott még kevés a halott. Olaszországba, Franciaországban, Spanyolországba, Angliába, Belgiumba sikeresebben oldották meg a helyi idős lakosság pusztítását. A németeknél ezt még lehet fokozni, sőt kívánja is a politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!