Orosz matrózokat is foglyul ejtettek afrikai kalózok Benin partjainál

2020. április 21. 18:29

A cotonou-i orosz nagykövetség korábban arról számolt be, hogy legalább három orosz matróz is van a túszul ejtettek között.

2020. április 21. 18:29

Kalózok kerítettek hatalmukba egy német konténerszállító teherhajót Nyugat-Afrika partjainál, Benin Cotonou kikötőjének közelében, és a hajó bolgár kapitánya mellett foglyul ejtették a legénység hét tagját – közölte kedden a bolgár külügyminisztérium.

A cotonou-i orosz nagykövetség korábban arról számolt be, hogy legalább három orosz matróz is van a túszul ejtettek között. A diplomáciai képviselet legfrissebb értesülése szerint egy nigériai különleges alakulat tagjai kiszabadították a legénység másik tizenegy tagját, akik egy biztonságos helyen barikádozták el magukat a fedélzeten. A foglyul ejtett oroszok viszont azzal a csoporttal vannak, amely a tengeri rablók kezére került, elengedésük érdekében a benini hatóságok jelenleg tárgyalásokat folytatnak a kalózokkal.

A német Gerd Ritscher hajótársaság Tommi Ritscher nevű hajója portugál zászló alatt hajózik, jelenleg Benin területi vizein tartózkodik, és a helyi parti őrség feltartóztatta. A kalózok követelései egyelőre nem ismertek. Az orosz nagykövetség tudatta, hogy kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal. Helyi sajtójelentések szerint a kalózok hétfő este motorcsónakkal közelítették meg, majd lerohanták a hajót. A benini haditengerészet egyik hajója közbeavatkozott, elűzve a motorcsónakokat, ami miatt a kalózok egy része a fedélzeten ragadt. Keddre virradóra a nigériai haditengerészet egyik hajója is megérkezett a térségbe, fedélzetén a különleges alakulattal, amely átszállt a hajóra, és kiszabadított tizenegy tengerészt.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. április 21. 22:07
Német hajó portugál zászló alatt bolgár kapitánnyal és orosz legénységgel. A tengeri hajózás igen furcsa iparág. No nem mintha a szárazföldön nem az olcsó munkabérű alkalmazottakat alkalmaznák a gazdag országok cégei.
3M..
2020. április 21. 19:43
Vagy sűrű bocsánatkérés közepette szabadon engedik őket, vagy átkozni fogják azt napot, amikor testvérnépünk tagjait túszul ejtették. Ez a két opció áll csak a rendelkezésükre. Szebb Jövőt!
Senki Alfonz
2020. április 21. 19:41
A kalózok ellen csak egy megoldás van: először lőni legalább géppuskával, vagy nagyobb kaliberrel, esetleg gépágyuval és azután megkérdezni, hogy mit akartak.
luisbathhelena
2020. április 21. 19:33
Na ha ez egy orosz hajó, ilyen gikszer nem történik. Pár éve bepróbálkoztak Szomália partjainál, az oroszok akkurátusan fölszereltek egy géppuskát (!) a korlátra, aztán ripityára lőtték a közeledő kalózokat. Senki nem hiányolta őket. Azóta egyszer sem támadtak meg orosz hajót. A német hajó meg balf@sz volt. Csak egyszer kell lőni-előre, nem lesz több félreértés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!