A járvány miatt csak harmadannyian repülnek

2020. április 23. 07:12

Ez 160-253 milliárd dolláros bevételkiesést jelent majd a légitársaságoknak.

2020. április 23. 07:12

A koronavírus-járvány miatt akár kétharmadával csökkenhet szeptemberre a légiközlekedést használó utasok száma – közölte szerdán előrejelzésében Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO). Az ENSZ szakosított intézménye jelentésében azzal számol, hogy 1,2 milliárdos lesz az utascsökkenés az év első három negyedében a világjárvány előtti átlagos utasszámhoz képest. Ez 160-253 milliárd dolláros bevételkiesést jelent majd légitársaságoknak.

A montreali székhelyű szervezet szerint a járatok és a bevételek tekintetében Európára és az ázsiai-csendes-óceáni térségre nézve lesznek a legsúlyosabbak a világjárvány hatásai, utánuk pedig az Egyesült Államok következik. Az ICAO szakértői arra számítanak, hogy Európában csökken legnagyobb mértékben az utasforgalom.

Az ICAO február 14-i jelentésében az szerepelt, hogy a légitársaságok 4-5 milliárd dolláros veszteségeket szenvedhetnek csupán a kínai járatok törlése miatt.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. április 23. 09:52
Jé, és senki nem halt bele?
3M..
2020. április 23. 07:31
A magyarok nem szívesen használják az idegen Wizz Air járatait, mivel nem bíznak benne. A magyarság a MALÉV-et preferálja. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!