Bécsi polgármesternek indul Heinz-Christian Strache

2020. április 30. 13:26

Az Osztrák Szabadságpárt korábbi, botrányba belebukott elnöke a bécsi polgármester-választáson mérettetné meg magát, addig is a karantén miatti lakossági elégedetlenségre alapozna.

2020. április 30. 13:26

A Kronen Zeitung arról ír: elindul a bécsi polgármester-választáson Heinz-Christian Strache. Az Osztrák Szabadságpárt korábbi elnöke az elhíresült Ibiza-botrányba bukott bele, amikor is ál-oroszoknak dicsekedett és tett korrupciós ajánlatot – ami végül titkos felvételek által a nyilvánosság elé került.

A tisztségeitől és politikától egy időre visszavonult Strache most érezte úgy, hogy vissza kell térnie. Az október 11-ei bécsi választáson fog elindulni, addig is új országos mozgalmat kíván szervezni. Strache főleg a karantén miatti elégedetlenségre kíván alapozni: „Országunknak sürgősen egy vörös-fehér-vörös hazafias és polgári mozgalomra van szüksége. Nem fogadjuk el a polgári jogok korlátozását, mi az alkotmány védelmezői vagyunk” – fogalmazott a politikus, aki a „szabadság és igazságosság” jegyében fogja bemutatni új programját.

Strache szerint május 1-je most a munkanélküliek napja lesz, az osztrák kormány koronavírussal kapcsolatos figyelmeztetéseit pedig „félelem- és pánikgerjesztésnek” titulálta.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2020. május 01. 11:41
STRACHE MEGHÜLYÜLT. KARATÉNELLENESSÉGE TÖBB SZEMPONTBÓL KONTRAPRODUKTÍV, A VÖRÖS BÉCS POLGÁRMESTERI POSZTJÁT MEGPÁLYÁZNI PEDIG EGY TELJESEN AGYALÁGYULT ROSSZUL KALKULÁLT HIBA. Ő A VIDÉK EMBERE, AKKOR MIT KERES BÉCSBEN?
EMM195
2020. május 01. 11:08
"ál-oroszoknak dicsekedett és tett korrupciós ajánlatot " Buta volt. Ha ál-oroszok, akkor az ajánlat is ál-ajánlat, demde?
Kossuth
2020. május 01. 06:21
Ez a bukott, korrupt politikus miért nem húzza meg magát? Örüljön, hogy nincs börtönben...
tango47
2020. április 30. 18:19
Ennyire nem ismeri a bécsieket Strache?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!