Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma

2020. április 05. 19:13

A kormány hétfőn nyilvánosságra hozza a részleteket az óvintézkedések húsvét utáni esetleges fokozatos feloldásáról.  

2020. április 05. 19:13

A 12051 fertőzött közül 1056-an részesülnek kórházi kezelésben, 244 beteget kezelnek az intenzív osztályokon. Továbbra is Tirol tartományban diagnosztizálták a legtöbb esetet (2.690 fő), Felső-Ausztriában 1.916-an, Alsó-Ausztriában pedig 1.863-an fetőződtek meg koronavírussal. A szakértők szerint a számok pozitív tendenciát mutatnak. A kórházban kezelt páciensek száma ugyanis néhány napja stabil; míg pénteken még 1.074-en voltak kórházban, vasárnapra már 18-cal kevesebben. A betegek közül 2.998-an meggyógyultak, és 204-en haltak meg a fertőzés következtében.

„Reménykeltőnek” nevezte a számokat Twitteren közzétett üzenetében Rudi Anschober egészségügyi miniszter is. A tárcavezető kifejtette: a gyógyultak száma magasabb az újonnan fertőzöttekénél; az elmúlt 24 órában 491 embert nyilvánítottak gyógyulttá, és ezzel egy időben 270-en fertőződtek meg a koronavírussal. Anschober ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy „most nem szabad feladni”.

Az osztrák Gallup Intézet felmérése szerint az osztrákok nagy részének hiányoznak hozzátartozóik, ismerőseik és a megszokott szabadidő-tevékenységek is. Négy emberből hárman tartanak attól, hogy ők vagy családtagjaik valamelyike elkaphatja a koronavírus-fertőzést; a megkérdezettek 80 százaléka ezzel együtt úgy véli, elegendő tájékoztatást kap, és elégedett a kormány munkájával. A felmérésben részt vevők több mint 90 százaléka ugyanakkor hajlandó volna arra, hogy még hosszabb ideig korlátozza emberi kapcsolatait, és csak akkor hagyja el otthonát, ha az feltétlenül szükséges. A kormány ígéretet tett arra, hogy hétfőn nyilvánosságra hozza a részleteket az óvintézkedések húsvétot követő esetleges fokozatos feloldásáról.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 05. 23:14
Kunfia linkelte, fontos adalék: "Burosurveillance publikációból, akár az - egyébként remek ötletet jelentő - BCG World Atlas-ból kiderül, hogy a BCG-oltás mindenki számára kötelező (tehát nem egyszerűen ajánlott!) Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Fehéroroszországban, Horvátországban, Macedóniában, Magyarországon, Moldovában, Montenegróban, Lengyelországban, Lettországban, Romániában, Szerbiában és Ukrajnában, rizikócsoportok számára kötelező Csehországban és Franciaországban, mindenki számára ajánlott Észtországban, Görögországban, Írországban, Litvániában, Máltán és Portugáliában," https://vedooltas.blog.hu/2012/09/05/a_bcg-oltas_hatasossaga_a_klinikai_kiserletek_fenyeben (Ausztriában nem oltják az embereket).
gyurcsyg
2020. április 05. 20:18
Orbán már ebben is jobban teljesít.
Eden77
2020. április 05. 20:02
Valami adat a hazaküldött vendégmunkasokról? Kezdjük a kis falucskánál ahonnan éppen 500 ember tert haza csak hozzánk. Ne hülyítsük már egymást, drága Habsburgok! Nézzük áz azt a statisztikát mégegyszer!
monuskaroly
2020. április 05. 19:20
Mit rontottak el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!