A vietnámi kormány tagadta, hogy hekkereket támogatott volna

2020. április 23. 18:07

A FireEye amerikai kiberbiztonsági cég előző napi közlése szerint a vietnami kormányhoz köthető – APT32 néven említett – hekkercsoport kibertámadást hajtott végre kínai kormányintézmények ellen.

2020. április 23. 18:07

Tagadta csütörtökön a vietnami külügyminisztérium, hogy támogatást nyújtott hekkereknek kormányintézmények és vállalatok elleni támadásokban világszerte, köztük Kínában. A FireEye amerikai kiberbiztonsági cég előző napi közlése szerint a vietnami kormányhoz köthető – APT32 néven említett – hekkercsoport kibertámadást hajtott végre kínai kormányintézmények ellen.

„Ez a vád alaptalan” – mondta Ngo Toan Thang vietnami külügyi szóvivőhelyettes egy sajtótájékoztatón a fővárosban, Hanoiban. „Vietnam szigorúan tiltja a kibertámadásokat bármilyen formában szervezetek és egyének ellen” – fogalmazott. A FireEye szerdai jelentése szerint az APT32 kibertámadást hajtott végre a koronavírus-világjárvány kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan kormányzata és a kínai katasztrófavédelmi minisztérium ellen. A FireEye nyomozói szerint a támadás célja az volt, hogy információt gyűjtsenek a koronavírus-járványhelyzettel és a válsággal kapcsolatban.

Thang kijelentette: a vietnami parlament 2018-ban elfogadott egy kiberbiztonsági törvényt, hogy szigorítson a szabályozáson a kibertámadások megelőzése érdekében. „Vietnam kész együttműködni a nemzetközi közösséggel annak érdekében, hogy fellépjen a kibertámadások ellen, és megelőzze őket bármilyen formában” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!