Ausztrál liberális lap támadja a magyar kormányt

2020. április 02. 21:19

A kommentelőik nem értettek egyet, hangot is adtak véleményüknek.

2020. április 02. 21:19

A Quillette online magazin csütörtökön jelentetett meg egy írást, amely szerint Magyarország egyre inkább hasonlít az Erdogan által irányított Törökországra. Az cikk középpontjában a koronavírus-törvény áll, amelyet a szerző túlzottan drasztikusnak tart. „Magyarországon kevesebb mint 500 megerősített eset van, az országot még nem érinti súlyosan a járvány, így ez a drákói intézkedés szinte biztosan felesleges” – jelenti ki.

Ezek után összefoglalja Orbán Viktor karrierjét és kijelenti, hogy 2010 után autoriter fordulatot vett a kormányzás. Természetesen arról egy szót sem ejt, hogy miért szavazhatták meg kétharmaddal a Fideszt 2010-ben, vagy a szocialista kormányzás alatt milyen állapotban volt az ország, és természetesen a 2006-os eseményekről is megfeledkezett. A szerző egyébként feltehetően „rendkívül” felkészült, hiszen egy mesterszakos hallgatóról van szó (Shay Khatiri, a John Hopkins egyetem tanulója).

Egyértelműen nehezményezi a szerző, hogy új alaptörvényt fogadott el az Országgyűlés 2011-ben, illetve kiemeli, hogy a migrációs válság idején a magyar miniszterelnök „populista erősemberként” tetszelgett, és úgy szervezte át a pártját, hogy „a jobbikos szavazókat is megnyerje”. Külön izgalmas, hogy nemes egyszerűséggel antiszemitának bélyegzi a Soros György elleni fellépést, illetve azt állítja, hogy a civil szervezetek munkáját szabályozó törvény „azt követelte az Open Society Foundation-től, hogy költöztesse el irodáit az országból”..

A Quillette Facebook-oldalán is megosztották a cikket, de a kommentelők nagy része nem értett egyet a szerzővel és hangot adott kritikáinak. Ezekből szemezgettünk.

„A kritika azoktól származik akik a hatalmon lévő kormánnyal egyébként is szembe helyezkednek, és megalapozatlanul hivatkoznak autoritarizmusra, valamint a gyors cselekvés elmulasztását kérik számon, ami egyébként kissé ellentmondásos.”

„Magyarország összehasonlítása a törökök »szultánságra törő« vezetőjével, ez az újságíró arroganciáját és tudatlanságát mutatja.”

„Jelenleg defacto házi őrizetben vagyok, amelyet egy kormány vezetett be, amely hat héttel ezelőtt elvesztette a választásokat és továbbra is hatalmon van. Az EU egy szót sem szól, nem aggódik. Amit valójában látunk, az harc a globalisták fennálló hatalma és az országok között, amelyek valamilyen irányítást próbálnak gyakorolni a saját sorsuk felett. Ennek bizonyítéka, hogy a nyugati média megtámadja a nacionalizmus minden formáját. Ugyanakkor vak olyan intézkedésekkel szemben, amelyeket globalista politikusok vezetnek be” – írja egy olvasó Írországból.

„Sok ember féltékeny lehet Magyarországra, ahol a kormány a nemzetközi szervezetek helyett az emberek érdekeit tartja szem előtt” –vélekedik egy másik hozzászóló.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Levente
2020. április 03. 23:54
49 éve élek Ausztráliában. Meg kell valljam sohasem hallottam a Quillette magazinról. Most megkerestem és a tudatlanság mellett maradás folytatása mellett döntöttem. A lap legnagyobb erénye az jsmeretlenség. RIP.
makapaka2
2020. április 03. 17:00
A liberósok mindenhol majdnem egyformán kretének.
Vakfolt
2020. április 03. 13:14
Azért kurogatják Orbánt, mert előbb utóbb az emberek csak megkérdezik maguktól, tényleg nagyon oké a demokrácia, szeressük a migránsokat és ritkásabban leszünk ha páran meghalnak, de nem inkább olyan országban szerenék élni, amit úgy vezetnek ahogy Orbán: rend van, nincs migráns, komolyan veszik és szigorúan betartják a dolgokat. És ha az emberek ilyen kellemetlen kérdéseket tesznek fel, a libbant szellemi nullák esetleg feleslegessé válnak.. na ettől fosnak.
tölgy
2020. április 03. 11:31
Sajnos a liberálbolsevik permanens lejárató propaganda lassan, de biztosan célt ér. Ma beszéltem egy dühödten felháborodott munkatársammal, aki magából kikelve üvöltötte, hogy OV egy hazug, mert azt bizonygatja, mennyire fontos az élet védelme, miközben nem ad védőmaszkot!!!!! (a la DáKó) OV szemét, aljas, mert van az országban kipróbált gyógyszer, amit nem ad senkinek, ámerikai engedélyre vár. (a la lakájmédia) A mocskos, aljas, hazug liberálbolsevik demagógiának a lusta, beetethető, gondolkodásra nehezen rávehető, rosszra fogékonyak között van foganatja és mint a vírus terjedhet. Ezért kell és szükséges nevetségessé tenni, hitelteleníteni széles körben az idegenszívűek propagandáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!