A járvány sem gátolja meg az észak-koreai rakétateszteket

2020. április 14. 08:28

A kommunista ország több azonosítatlan lövedéket, vélhetően rakétát lőtt ki az ország keleti partjáról kedd reggel.

2020. április 14. 08:28

Észak-Korea több azonosítatlan lövedéket, vélhetően rakétát lőtt ki az ország keleti partjáról kedd reggel – közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága. A közlemény szerint a harceszközöket – amelyeket Dél-Korea rövid hatótávolságú rakétáknak minősített – Vonszan városának térségéből indíthatták, és 150 kilométert tettek meg, mielőtt a Japán-tengerbe csapódtak. A Yonhap dél-koreai hírügynökség emlékeztetett arra, hogy a kedd reggeli műveletet Phenjan egy nappal Észak-Korea első kommunista vezetője, Kim Ir Szen születésnapja, illetve az ugyancsak szerdán tartandó dél-koreai parlamenti választások előtt hajtotta végre.

Észak-Korea tavaly 13 alkalommal végzett kísérleti rakétaindítást, miközben a nukleáris fegyvereinek leszereléséről az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásai megrekedtek.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. április 14. 18:26
Kellene? Aztán mégis mire megy az a vírus a világűrben?
néhai Ch.Pilot
2020. április 14. 10:38
Naná, hogy nem. Valahogy ők is szeretnék célba juttatni azt a fránya vírust.
apika2
2020. április 14. 09:30
A zsíros kis malacképű szerintem nem fogja megérni az öregkort.... Az utolsó Kim lesz a sorban...
3M..
2020. április 14. 09:00
Csoszonnak, a világjárvány idején is éppen úgy joga van az önvédelemhez. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!