25 ország adósságmentességét hagyta jóvá az IMF

2020. április 14. 10:50

A Nemzetközi Valutaalap közel 500 millió dollárnyi adósságot függesztett fel.

2020. április 14. 10:50

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatósága jóváhagyta 25 tagállamának azonnali adósságmentesítését. Erre a lépésre az IMF korszerűsített Katasztrófa-elharítási és Bizalom visszaállítási csomagja (CCRT) keretei között volt lehetőség. „Ez támogatást nyújt a legszegényebb és legsebezhetőbb IMF tagoknak, így szűkös pénzügyi forrásaikat törlesztés helyett az elkövetkező hat hónapban létfontosságú sürgősségi orvosi és egyéb segítségnyújtó eszközökre tudja fordítani” – fogalmazott Kristina Georgieva hétfői nyilatkozatában. Elmondása szerint a CCRT jelenleg körülbelül 500 millió dollár támogatás visszatörlesztését függesztette fel.
Az adósságmentességben részesülő országok: Afganisztán, Benin, Burkina Faso, a Közép-afrikai Köztársaság, Csád, a Comore-szigetek, Kongó, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Gambia, Guinea, Bissau-Guinea, Haiti, Libéria, Madagaszkár, Malawi, Mali, Mozambik, Nepál, Niger, Ruanda, São Tomé és Príncipe, Sierra Leone, a Salamon-szigetek, Tádzsikisztán, Togo és Jemen.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2020. április 14. 12:32
Bezzegrománia?
Lombi
2020. április 14. 12:18
Nem kell törleszteni. Elodázzák. Sőt hamarosan újakat adnak. Persze feltétel a kormányzás átengedése, ajánlásoknak hazudott kötelességek kiírásával. Erős lesz.
fogas paduc
2020. április 14. 11:09
Ha készült volna ilyen lista 2008-ban, azon Magyarország is rajta lett volna.
kisgul
2020. április 14. 10:59
Ez nem adósság elengedés, hanem adósság elodázás! Rohadjatok meg, szemét kufárok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!