Radikális chilei tüntetőknek fontosabb a tiltakozás, mint a világjárvány

2020. március 22. 11:45

Minimum hatalmas felelőtlenség Dél-Amerikából.

2020. március 22. 11:45

Ugyan tavaly ősz óta már nagyot vesztettek lendületükből a chilei tiltakozások, még mindig vannak olyanok, akiknek világjárvány közepette is inkább a tiltakozáson jár az esze, mintsem az új koronavírus terjedése elleni küzdelmen – legalábbis ez jut az ember eszébe akkor, amikor szembesül az Euronews híradásával.

Ebben ugyanis arról olvashat, hogy a főváros, Santiago de Chile népszerű tiltakozó helyén, a Plaza Italian pénteken újra összeverődtek azok, akik szerint tovább kell tiltakozni az általuk „elnyomónak”, „kizsákmányolónak” tekintett Pinera-kormány ellen.

A minden bizonnyal zavaros baloldali elképzelések köré épített ideológiájuk úgy tűnik, arra is képessé teszi őket, hogy fittyet hányjanak az új koronavírusra. Azonban ha nem is lesz szupervédettségük ettől, egy indokuk még marad arra, hogy miért folytatják a tiltakozást: ahogy egyikük azt az Euronews kamerájának elmondta, azért, mert „a kormány ugyanúgy megöli őket, mint a vírus”.

Öröm az ürömben, hogy a mellékelt videó szerint nem hatvan év felettiek tiltakoztak az utcán, így legalább nem ők lesznek megfertőzve.

(Mandiner)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2020. március 22. 18:39
Fogyatékos baromállat. Nem a gazdasági válság baszta szét a komcsitesóid hatalmát, hanem a szakértelmük. https://www.youtube.com/watch?v=e4DJz8_RqLs FaszfeLY. Ma pontosan ugyanezt teszik ellenzékben, minden egyes választási ciklusban, mióta a fidesz kormányoz, önmaguk ellen vezényelnek lovasrohamot. Most éppen a covid járvány kapcsán. De hát, egy szakértő mindig is szakértő marad.
Django
2020. március 22. 12:18
Amugy is eltakarják az arcukat, söt gázálarcot vesznek fel.
Szittya Attila Bendegúz
2020. március 22. 12:10
Semmi gond, a tüntetők hamar megfertőzik egymást. A vírust hazaviszik, illetve szétszórják mindenfelé. Az idős hozzátartozók, ismerősök, meg aki még az útjukba került, szépen megtöltik a kórházakat. Az intenzív osztályok megtelnek, a lélegeztetőgépek elfogynak. Mindenki "szeretni" fogja a tüntetőket.
Django
2020. március 22. 12:10
Nem felelőtlenek, elszántak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!