Koronavírus ide, koronavírus oda: Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki

2020. március 02. 08:33

Megkezdődött a koreai rakétaszezon.

2020. március 02. 08:33

Észak-Korea hétfőn kilőtt két, egyelőre azonosítatlan típusú lövedéket, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak – közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága. A katonai parancsnokság szerint a harceszközöket Vonszan városának térségéből indíthatták, további részleteket egyelőre azonban nem közöltek a lövedékekről.

A Reuters és az AP hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető pénteken egy tüzérségi hadgyakorlatot kísért figyelemmel a két Korea közötti frontvonal és a keleti térség egységei harckészültségének felmérésére.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint ez idén az első nagyobb észak-koreai fegyverteszt. A kommunista állam tavaly 13 alkalommal végzett próbaindítást rakétákkal. Phenjan újévi üzenetében az Egyesült Államokkal tavaly zátonyra futott atomfegyver-mentesítési tárgyalásokra utalva „újfajta hadászati fegyverre” és „megdöbbentő tényleges cselekedetre” figyelmeztetett. Szakértők szerint az említett hadászati fegyver egy fejlett interkontinentális ballisztikus rakéta vagy egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta lehet.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rodolfo
2020. március 02. 13:01
A komcsi dagadek azert vehetne mar egy szammal nagyobb borkabatot,egy kicsit feszulos a stilusa,valoszinuleg sokan irigyek ra. :D
Arimaspa
2020. március 02. 10:29
Vinne el a koronavírus te dagi!
gabor7th
2020. március 02. 10:24
Nem mindegy, hogy éhezés, vagy járvány miatt hullanak el? Amúgy ahhoz képest, hogy állítólag éheznek mióta elég jól bírják...
nick89
2020. március 02. 10:20
A járvány sem tudja eltéríteni a magyar vezetőket, hogy Airbus 330-assal hozzanak ma kínaiakat Ferihegyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!