Felelőtlen bulizásnak koronavírus lett a vége

2020. március 18. 09:19

Egy linzi egyetem külföldi diákjai nem bírták ki bulizás nélkül, meg is lett az eredménye.

2020. március 18. 09:19

Hiába kérte linzi Johannes-Kepler Egyetem rektora korábban, hogy a tanulók csökkentsék a szociális kontaktusokat, szombaton több mint két tucat külföldi és osztrák diák megszegte a szabályokat, és bulit tartott. Ennek most meglett a böjtje: legalább egy fiatal koronavírusos lett, és egy másik is gyanús tüneteket produkál.

Huszonhatan vettek részt az ún. Trojka (Ausztria, Oroszország, Olaszország)-bulin az osztrák egyetemen minden figyelmeztetés ellenére – írja a Kronen.at szerdai cikkében. A portál szerint egy időközben hazatért orosz diák lett koronavírusos. Azt még nem tudni, ki fertőzhette meg a többieket, de a cikk szerint a 26 fős csapat egyik olasz tagja február vége előtt Észak-Olaszországban járt.

Meinhard Lukas rektor viszont érthetően mérges a bulizók miatt, és elrendelte a nemzetközi diákprogramok lezárását.

(Mandiner)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2020. március 18. 22:02
A rektor nyilvánvalóan illiberális nácifasiszta,kezében a fékekellensúlyokkal.
triumphator
2020. március 18. 13:11
és ezek a tanult, z-generációs fiatalok. mit várunk az öregeinktől?
zaborszky
2020. március 18. 12:55
Az Indexen már megjelent, hogy a kiutasított iráni egyetemisták bírósághoz fordultak. "Természetesen" egyiküket a Helsinki Bizottság képviseli. Na, milyen döntést fog hozni az "érzékenyített" bíróság?
khomeini
2020. március 18. 12:38
Ők is Darwin-díjasok: https://hvg.hu/vilag/20200318_miami_melegfelvonulas_koronavirus_jarvany
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!