Befejezte hivatalos tevékenységét a brit királyi család képviseletében Harry és Meghan

2020. március 09. 18:30

A jövőben nem használhatják az Ő Királyi Fensége titulust sem.

2020. március 09. 18:30

Utolsó hivatalos programján vett részt hétfőn a brit királyi család képviseletében Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő.

Harry – II. Erzsébet királynő unokája – és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője januárban jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és ezentúl idejük nagy részét Kanadában töltik.

Nem sokkal később az udvar hivatalosan is közölte, hogy a hercegi házaspár a monarchia hivatalos programjaiban márciustól nem vesz részt, közpénzellátmányban nem részesül, és a királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon. Harry és amerikai felesége a jövőben nem használja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő pedig Harry feleségeként tarthatott igényt.

Mindez március 31-én válik hivatalossá, ám a házaspár hétfő délután teljesítette utolsó hivatalos megjelenési kötelezettségét: mindketten részt vettek a Nemzetközösség napja alkalmából a londoni Westminster-apátságban rendezett nagyszabású ceremónián. A rendezvényen jelen volt II. Erzsébet királynő, a Nemzetközösség vezetője, aki hamarosan 94. születésnapját ünnepli, valamint Károly trónörökös, Harry édesapja és Vilmos herceg, Harry bátyja, aki majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Harry és Meghan a hétfői londoni ceremónia után hamarosan visszautazik Kanadába és a jövőben valószínűleg csak szórványosan lesz látható a nagyközönség számára, bár udvari illetékesek szerint ezután is gyakran megfordulnak majd az Egyesült Királyságban.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 11. 16:49
Harry herceg kiöntötte a szívét Greta Thunbergnek, kiderült, hogy orosz szélhámosokkal beszélt https://index.hu/kulfold/2020/03/11/harry_herceg_orosz_szelhamosok_greta_thunberg_telefonos_csalo/
EMM195
2020. március 10. 22:32
Így jár az az uralkodó vér, aki egy idegbeteg nárcisztikus félvért vesz feleségül. Hogy a kis játszmának az a vége, hogy csakazértse hozza el a gyerekét a királynőhöz, a dédmamához, az alantasságát mutatja. A hercegecske meg egy puhapöcs. Ez már nem egy tiszteletre méltó királyi család. Vilmos és Katalin legalább igyekszik Erzsébet nyomába érni. De a többi...
tevevanegypupu
2020. március 10. 08:07
Harry anyja sem nagyon fogta fel mi lenne a kötelessége, ha már vállalkozott a walesi hercegné szerepére, buta liba maradt..ugyan ez elmondható Harryra is..ő meg szerencsétlen hülyének mondható. Edward és Mrs. Simpson vidáman kacagnak rajtuk..
annamanna
2020. március 10. 02:10
(A cikk két legutolsó fotóját linkeltem volna, pláne a legutolsót).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!