A koronavírus sem tudta elválasztani Siena város közösségét egymástól (Videó!)

2020. március 13. 16:32

A vírushoz hasonló ütemben terjed az a tweet a világhálón, melyben egy népszerű olasz dalt kezd el énekelni egy egész utca Sienában, mindenki szigorúan a saját ablakából.

2020. március 13. 16:32

Egy helyi, népszerű dalt kezdett el énekelni egy férfi házi karanténja ablakából Sienában, mikor is magányosnak érezte magát. Mint a tweet videóból kiderül, egyre több szomszéd csatlakozott hozzá. Hétfő óta szigorú karanténrendszer működik Olaszországban, melynek értelmében csak élelmiszer- és gyógyszerboltba mehetnek ki a lakosok otthonról. Épp emiatt a közösségi lét megtartása egyre bonyolultabb az országban. Jó példa lehet ugyanekkor ez a videó arra, milyen úton tudják egymásban tartani a lelket a lakosok akkor is, amikor semmi más mód nincs arra, hogy találkozhassanak egymással.

Olaszországban eddig több mint 15 ezer koronavírus fertőzést és 1000 halálesetet regisztráltak.

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2020. március 14. 00:20
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aQ1b2Gr_460svav1.mp4 Nápolyban meg a lakótelep dalolászik egyszerre. Mennyi kis digó születik majd 9 hónap múlva...
Marcus Crassus
2020. március 13. 18:04
Siena, San Gimignano, Lucca, Firenze. Ezek a barom olaszok nem is tudják, hogy kincseken ülnek... ahhoz képest néhol elég nagy a retek, persze inkább délebbre.
u.cserkész
2020. március 13. 17:44
De jó, de megható. Egyik filmben is énekelni kezdtek a halálra ítéltek. Ettől függetlenül agyonlőtték őket.
matykox
2020. március 13. 17:01
Siena, a Dóm, a palio, a tömeg ... Micsoda emlékek! De lesz majd megint, és remélem nem Otellók képében ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!