Tartományi belügyminiszter: szélsőjobboldali terrorcselekmény lehetett a Hanauban történt lövöldözés

2020. február 20. 11:16

A Hanauban történtek „támadást jelentenek a szabad és békés társadalom ellen – jelentette ki Peter Beuth.

2020. február 20. 11:16

Szélsőjobboldali terrorcselekmény lehetett a kilenc halálos áldozatot követelő éjszakai lövöldözés a németországi Hanauban a nyomozás első, előzetes megállapításai szerint – mondta Hessen tartomány belügyminisztere csütörtökön a tartományi gyűlésben (Landtag).

Peter Beuth elmondta, hogy a feltételezett elkövető egy 43 éves német állampolgár, akit 72 éves édesanyjával együtt holtan találtak hanaui lakásában. Mindkét holttesten lőfegyver okozta sebek vannak. A lakásban lőfegyvert is találtak. A nyomozás első megállapításai szerint a feltételezett elkövető hazatérése előtt, szerda késő este támadást intézett két helyi vízipipabár ellen. Kilenc embert megölt. 

A nyomozás irányítását idegenellenes, szélsőjobboldali indíttatású terrorcselekmény gyanúja miatt magához vonta az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség – közölte a miniszter. A Hanauban történtek „támadást jelentenek a szabad és békés társadalom ellen” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thefzj
2020. február 20. 19:28
- EGY ÁTLAGOS NÉMET ÁLLAMPOLGÁR,AKINEK TELE LETT A HÓCIPŐJE - - (forrás: Index) - Átlagos életet élt, a rendőrséggel soha nem került összetűzésbe, legálisan tartott fegyvert, a 43 éves német férfi, aki szerda este 10 embert gyilkolt meg, majd magával is végzett a Frankfurt melletti Hanauban. - A gyilkos nem volt tagja semmilyen szélsőjobboldali szervezetnek, de gyűlölte a bevándorlókat.
atila68
2020. február 20. 17:12
Békés török csipkeverőkre támadtak a csúnya rossz jugoszláv sütőpor árusok.
amok
2020. február 20. 16:23
Diversity :)
drkovax
2020. február 20. 15:41
De az. Maffia el/leszámolás, de még kiderülhat, hogy az elkövető 3. generációs kurd ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!