Segítséget nyújt a magyar kormány Héderfájának

2020. február 11. 09:46

Gyújtogatás miatt égett le a Maros megyei település haranglába.

2020. február 11. 09:46

Magyarország Miniszterelnökségének egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága február 10-én sajtóközleményben tudatta, hogy a Miniszterelnökség vállalja a héderfáji tűzben elpusztult harangok újraöntésének támogatását – adta hírül az Erdélyi Református Egyházkerület honlapja, a reformatus.ro.

A közlemény szerint Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár együttérzését fejezte ki a településnek és a református közösségnek a lelki és az anyagi károk miatt. Szerinte ez a fájdalmas eset ismét rávilágít arra, hogy milyen nagy szükség van az egyházak szolgálatára, amelyek a romboló ideológiákkal szemben felelős cselekvésre, a teremtett világ óvására és a közösség építésére nevelik a rájuk bízottakat.

Ismeretes, február 8-án, azaz szombatra virradóra leégett a település református templomának haranglába. Később kiderült, hogy egy 18 éves fiatalember gyújtotta fel.

(Mandiner, a címlapi fotót Kiss Gábor/reformatus.ro készítette)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. február 12. 16:34
Balliberósok, Ballikosok, lehet nyavalyogni!
LPJ52
2020. február 11. 12:25
Ha egy zsidó vonatkozású létesítménnyel tennének ilyet Izrael fellármázná a világot.Mi miért nem tesszük?
még fokozza
2020. február 11. 12:01
Miért üldöznek engem a keresztények? Miért nem a saját pénzükből építik a kibaszott tornyukat?
kizökkentidő
2020. február 11. 11:07
Remélem ezúttal be is kamerázzák. Egy falu számára is fillérekért nyújt védelmet az ilyen esetek előfordulása ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!