Ötszáz fölé emelkedett az olasz koronavírusos betegek száma

2020. február 27. 14:05

A halottak száma 14, a gyógyultak száma utóbbi adat háromszorosa, 42 fő.

2020. február 27. 14:05

528 főre nőtt a koronavírussal diagnosztizált olaszországi betegek száma, jelentette be csütörtökön délben Angelo Borrelli, a Polgári Védelem vezetője. A halottak száma 14, a gyógyultak száma utóbbi adat háromszorosa, 42 fő. Lombardiában 305 koronavírusost tartanak nyilván.

Ma is folytatódott a szicíliai kormányzó sajtóhadjárata. Nello Musumeci jobboldali politikus tegnap a Sea Watch 3 migránsokat szállító hajó kikötése ellen állt ki keményen, ma pedig – szintén a vírusveszélyre hivatkozva – arra szólította fel északi honfitársait, hogy ne utazzanak egy darabig hozzájuk. A szigeten egyébként eddig két, a szintén déli Campania régióban, azaz Nápoly környékén csütörtöki adatok szerint három megbetegedést regisztráltak. Időközben az első abruzzói betegről is tudomást szerzett a közvélemény.

Nem meglepő, hogy egyre többen beszélnek Olaszországban is a koronavírus súlyos gazdasági hatásairól. Az elmúlt napokban gazdasági szakértők már borítékolták, hogy a korábbi gyenge pluszos jóslatok helyett a jövőben érdemes 1-2 százalékos visszaeséssel számolni az olasz gazdaságban. Mivel a vírus által érintett részek éppen Olaszország legtermelékenyebb vidékei, amelyek komoly exportteljesítményükről is híresek, az ottani bajokat egész Európa gazdasága megérezheti. Mindenesetre a Corriere della  Sera arról számolt be, hogy vállalkozók és szakszervezetek együtt hívták fel az olasz kormány figyelmét a túlzott pánikkeltés káros hatásaira. A reálgazdaság képviselői egyértelműen realistább megközelítést várnak el a Conte-kormánytól.

Mindeközben Olaszország legbefolyásosabb gazdasági lapja, az Il Sole 24 Ore arra emlékeztet címlapján, hogy a milánói tőzsde péntek óta 7 százalékot esett, miközben a német és az olasz államkötvények közötti olló 154 pontra emelkedett. 

A mai napon a Liga vezetője Matteo Salvini a köztársasági elnökhöz volt hivatalos. A találkozó előtt az ellenzéki politikus arról írt a Twitteren, hogy „a gazdasági és egészségügyi károk miatt aggódó területek kéréseit” viszi az államfőhöz.

(Mandiner)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. február 27. 15:15
Az influenzások száma ennél jóval magasabb, a sajnálatosan elhalálozottak száma pedig a többszöröse a vírusénak. Ráadásul az influenza minden évben szedi az áldozatait, az idők kezdete óta. Szebb Jövőt!
pumuklik
2020. február 27. 14:40
Már a Mandiner is beszált ebbe qrva felfújt lufiba? Mi a faxnak kell hergelni a népet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!