Koronavírus: újabb három halott Észak-Olaszországban

2020. február 25. 19:53

Az országban tízre emelkedett a betegségben elhunytak száma.

2020. február 25. 19:53

Újabb három ember halt meg az új típusú koronavírus-fertőzés miatt Észak-Olaszországban kedden, így tízre emelkedett a betegségben elhunytak száma – közölte Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi hatóság vezetője.

A három újabb halottat a leginkább érintett olasz régióból, Lombardiából jelentették. A tájékoztatás szerint 80-as éveikben járó emberekről van szó.

A legfrissebb adatok szerint 322-re emelkedett a fertőzöttek száma. A hétfő esti jelentések még hét halálos áldozatról és 222 megbetegedettről szóltak.

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter közölte: az Olaszországgal szomszédos államok nem zárják le határaikat.

„Megállapodtunk, hogy nyitva tartjuk a határokat, mert azok lezárása aránytalan és nem hatékony intézkedés lenne jelen pillanatban” – mondta Speranza újságíróknak, miután uniós egészségügyi miniszterekkel találkozott Rómában.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2020. február 26. 07:06
A nyolcvanas éveikben járó emberek számára gyakran a szokásos influenza járvány is halálos kimenetelű, így ettől a hírtől nem lettünk okosabbak. Még azért nem mondom le a nyaralásomat. Nekem egyelőre a menetrendszerű pánikrohamok "viral" terjedése okoz inkább gondot. A rettegés a mindennapok kultúrájának szerves részévé vált.
Derek Zoolander
2020. február 25. 22:09
"már több mint 80 ezren fertőződtek meg a világon az új koronavírussal, és legalább 2700-an belehaltak" Az több mint 3.3 %. Mintha eddig jóval kevesebbet mondtak volna, úgy rémlik.
Secnir
2020. február 25. 21:31
közben 11, nem tíz. egy óra leforgása alatt. nincs itt probléma, szerintem kellene indítani 150 mrd-ért egy plakátkampányt soros ellen. és brüsszel. és gyurcsány.
Menhetten
2020. február 25. 21:13
Az olaj ára esett a koronavírus miatt és az európai, meg ázsiai tőzsdék is nagyot estek. Most már az amerikai tőzsdén is pánik van. Szinte minden nagyobb cég egyetlen nap alatt 3%-ot vesztett értékéből, az Apple meg végképp padlót fog, mert a Kínai bástyája egyelőre elesett. "The losses have been widespread. American Express, Dow Inc., Visa, Boeing and United Technologies Corp. were among the worst performers on Tuesday, all falling more than 3%. Tech companies including Apple, which produce goods in China and rely on that market for sales, also suffered. The travel sector, including cruise operators and airlines, also took a hit." Dow Jones pedig már 800 pontot vesztett. Továbbra is az nyer akinek aranyban vannak a tartalékaik. Megjegyezném, ugye Matolcsy György úr aki játszott/ik az arany tartalékkal , most ki kellene rúgni, de Magyarországon az sem segítene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!